Ezdirme pehlivan

Güncelleme Tarihi:

Ezdirme pehlivan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2007 00:00

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Baykal, AKP’nin Çankaya’yı fethedilecek zirve olarak gördüğünü söyledi. Gül’e de seslenen Baykal "Ezdirme kendini pehlivan, çekil adaylıktan" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Başkanı Arınç’ın geçtiğimiz hafta anlattığı usta pehlivan fıkrasını anımsatarak, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’e "Ezdirme pehlivan kendini, çekil adaylıktan" diye seslendi. Baykal parti grubunda şunları söyledi:

NE KADAR YAKIŞIKSIZ

Anayasa Mahkemesi, Türkiye’nin önünü açmış, ülkeyi ferahlatmıştır. Bu karar ortadayken, sorumlu olması gereken çevrelerin, başta Başbakan olmak üzere kullandığı üslubu esefle karşılıyorum. Anayasa Mahkemesi, "Başbakan’ın işine gelmeyen bir kararı aldı" diye, Türkiye Anayasası’nın en temel kurumlarından biri olan Yüksek Mahkeme’ye öyle saygısız dil kullanma hakkı, Başbakan’da var mı? Ne kadar yakışıksız.

FETHEDİLECEK ZİRVE

AKP’nin yöneticileri, çekirdeği, dinin Allah’la kul arasında özel bir manevi ilişki konusu olduğu tespitini yanlış bulmaktadır. Onlar, inancı topluma taşımak, kamuya taşımak kararlılığı içindedirler. Bu anlayışın sonucu Çankaya, cumhurbaşkanı seçilecek bir mevki olmaktan çıkmış, fethedilecek zirve haline gelmiştir.

SEZER ’DEVAM’

Yeni cumhurbaşkanı seçilinceye kadar geçecek sürede Cumhurbaşkanı Sezer, görevine devam edecektir. Bu konuda tereddüde mahal yok.

SEÇİLMİŞ PADİŞAH

AKP’nin cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği teklifi, yeni bir kriz çıkarır. Bu noktada Meclis erken seçim kararı almalıdır. Anayasa’nın çok temel ilkesi vardır, tarihi bir ilke, millet egemenliği. Şimdi milletin egemenliğine şirk koşacağız, millet egemenliğine ortak olma, çarpıtma, saptırma ile yeni bir egemen yaratacağız. Seçilmiş bir padişah ilan edeceğiz. Yok öyle şey.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!