Polisin güvenlik rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Polisin güvenlik rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2007 08:54

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına yönelik Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü'nde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle özellikle kentin Avrupa yakasına geçişlerde büyük trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kare kare ulaşım skandalı/ Foto-galeri

Dünyada 1 Mayıs / Foto-galeri

Eylemciler denizin ortasında mahsur kaldı...Tıklayın..

Acımasız müdahalenin fotoğrafları için tıklayın...

Polisin güvenlik rezaleti
 Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde girişler teke indirildi. Trafik kilitlendi. İnsanlar korna ile tepki gösteriyor.

Boğaz köprülerinde alınan güvenlik önlemleri ve aramaların da etkisiyle Avrupa yakasına geçişler yavaşladı.

Kentin Avrupa yakasına geçiş yönündeki trafik yoğunluğu Boğaziçi Köprüsü bağlantı yollarında Kızıltoprak'a, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bağlantılarında ise Küçükbakkalköy'e kadar ulaştı.

Haberin Devamı

SEFERLER İPTAL

Valiliğini karşı çıkmasına rağmen sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak istemesi üzerine, bölgedeki 41 okul tatil edildi.

EDİTÖRLERİMİZ TRAFİK REZALETİNİ  ANLATIYOR

hurriyet.com.tr editörleri de İstanbul'daki 1 Mayıs trafik işkencesini yaşadı. İstanbul'un Anadolu yakasından tesislerimizin bulunduğu Güneşli'ye gelmeye çalışan editörlerimiz kilitlenen trafikte mahsur kaldı. İşte hurriyet,com.tr editörlerinin izlenimleri.

Kürşat Özmen: Acıbadem'den Altunizade'ye iki saatte ulaştık. Normalde bu yol sabah yoğun trafikte 45 dakikada alınıyor. Şu an hala Altunizade'de aracın içinde bekliyoruz. Trafik ilerlemiyor. Bazı insanlar araçlarından inip yakın mesafelere yürüyerek gitmeye çalışıyorlar.

İlkay Öztürk: Bostancı'dan Ümraniye'ye 2 saati aşkın bir zamanda ulaştık. Şu anda Ümraniye'deyiz. Trafik tamamen durdu ve aracın içinde bekliyoruz. Kilitlenmiş trafikten sıkılan bazı insanlar yol kenarındaki yeşilliklerde piknik yapıyorlar.

Zeynep Güçlücan: Ataşehir'den sabah saat 08:00'da araca bindik, buradan Ümraniye Tepe Üstü'ne ulaşmamız yarım saati aştı. Normalde bu yolu 5 dakikada alıyoruz. İkinci Köprü yoluna girilecek gibi değildi. Trafik tamamen kilitlenmişti. Ara sokaklardan Beylerbeyi'ne ulaşıp iki saati aşkın bir zamanda Güneşli'ye ulaştık.

Haberin Devamı

Polisin güvenlik rezaleti
 Bugün saat 07.30’dan itibaren alınan önlemlere göre İDO Kadıköy, Kabataş, Beşiktaş ve Karaköy iskelelerinden sefer yapmayacak. Vapurlar Bakırköy ve Yenikapı’ya uğrayarak sefer yapacak. Özel deniz motorları da aynı hatlarda çalışmayacak. Raylı sistemlerde ise sadece Mecidiyeköy-Levent ve Zeytinburnu-Yusufpaşa arasında seferler sürecek, diğerleri ise miting sonuna kadar iptal edildi.

TAKSİM'DE GÖZALTI

İzin verilmediği halde 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen 82 kişi gözaltına alındı. İnönü Stadı çevresinde toplanarak Taksim'e yürümek isteyecek bir gruba, polis tarafından müdahale edildi. DİSK Genel Sekreteri Musa Çam ile Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Karabulut'un da aralarında bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı.
   
NUR SÜRER DE GÖZALTINA ALINDI

Haberin Devamı

Bu arada Kabataş İskelesi'nde de 22 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak, İnönü Stadı'na da yürümek isteyen gruba polisin müdahalesi üzerine 12 kişi gözaltına alındı.

Kabataş'ta toplanan ve ellerinde “Sine-sen” pankartı taşıyan bir grup, ”Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atarak Dolmabahçe'ye gelmek istedi. Geniş güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, gruba önce tazyikli su ile müdahale etti. Ardından da grubun dağılması için biber gazı kullandı. Bu sırada bazı göstericiler gözaltına alındı.Gözaltına alınanlar arasında sinema sanatçısı Nur Sürer'in de bulunduğu belirtildi.

Dolmabahçe'de İnönü Stadyumu önüne toplanan ve aralarında sanatçı Nur Sürer'in de bulunduğu bir gruba da polis tarafından izin verilmedi. Sürer ve grup, daha sonra gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Dolmabahçe Stadyumu önünde toplanan ve 1 Mayıs'ı kutlamaya geldiklerini ifade eden 3-5 kişilik çeşitli gruplara da polis izin vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!