Çağlayan'da bayrak denizi

Güncelleme Tarihi:

Çağlayanda bayrak denizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2007 00:34

Akın akın Çağlayan Meydanı'na koşan yüzbinlerce vatandaş, alanı tıka basa doldurdu. Çağlayan'daki kalabalığın Tandoğan'daki kalabalığı geçtiği söyleniyor.

Haberin Devamı


İŞTE PANKARTLARIN
DİLİNDEN MİTİNG

FOTO GALERİ

Saat: 16.30
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerince Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen “Cumhuriyet İçin Çağlayan Mitingi” sona erdi.

Saat: 16.00
Konuşmalar sona erdi. Kalabalık yavaş yavaş dağılıyor....

Saat: 15.30
Tuncay Özkan kalabalığa Erdoğan hakkında hazırlattığı bir videoyu izletti. Videoda Erdoğan'ın sözlerine yer verildi. İşte o sözler ve tarihleri:
- Yıl 1993
Erdoğan: Hem laik hem Müslüman olunmaz
- Yıl 1997
Erdoğan: Bu demokrasi amaç mı olacak, araç mı olacak
- Yıl 2000
Erdoğan: Sayın Öcalan şu an düşüncelerinin değil aldığı kellelerin hesabını veriyor
- Yıl: 2005
Erdoğan: Bizi bir arada tutan şey üst kimliktir.
- Yıl: 2006
Erdoğan: Yasin El Kadı'ya kefilim
- Yıl: 2006 (Mersin'de bir çiftçiye)
Erdoğan: Al ananı da git
- Yıl: 2006 (Bir işsize sesleniyor)
Erdoğan: Senin çocuğun da işsiz kalsın napalım
- Yıl: 2007 (Tandoğan mitingi için)
Erdoğan: 81 vilayetten bindirilmiş kıtalar

Saat: 15.22
Bölgedeki cep telefonu baz istasyonları çöktü. Çağlayan ve çevresinde cep telefonları kullanılamıyor.

Saat: 15.20
Şimdi mikrofona Tuncay Özkan geldi.
Özkan da Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'a, ayrıca DSP ve SHP'ye de birleşin çağrısı yaptı.

Saat: 15.13
Edip Akbayram şu an Aldırma Gönül şarkısını söylüyor...

Saat: 15.10
İstanbul Büyükşehir Belediyesi mitingin bitiminden sonra kalabalığın evlerine rahat ulaşabilmesi için 100 ek sefer düzenlendiğini açıkladı. saat 19.00'a kadar da İDO'nun ek seferler yapacağı açıklandı.

Saat: 15.07
Kalabalığı selamlayan Edip Akbayram
Güzel Günler Göreceğiz şarkısına geçti...

Saat:15.05
Şu an yüzbinler hep bir ağızdan Edip Akbayram'ın Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz şarkısına eşlik ediyor...

Saat: 15.00
ADD Genel Başkan Yardımcısı Serter de AKP'yi suçlayan açıklamalarda bulundu:
- Çankaya'yı işgal etmenize izin vermeyeceğiz
- Sivil darbe girişiminde bulunmayak isteyen AKP'ye geçit vermeyeceğiz.
- Genelkurmay Başkanı'ma memur diyen zihniyete karşıyız.
- Muhalefete de sözümüz var: BİRLEŞİN

Saat: 14.50
Şimdi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Nur Serter konuşuyor...

Saat: 14.47
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın anons edildi. Bu anons sırasında kalabalıktan "BİRLEŞİN" sloganları geldi

Saat: 14.45
Türkan Saylan'dan sert mesajlar:
- Kötü yönetiliyoruz
- Darbe çözüm değil.
- Çankaya'da çağdaş bir çift istiyoruz

Saat: 14.30

Şimdi miting, gelen bir ambulans için kesildi. Rahatsızlanan bir protestocu için gelen ambulans kalabalığın arasından açılan koridordan geçti.

Saat: 14.27
Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği Başkanı Prof. Türkan Saylan konuşuyor...
Saylan konuşmasına Atatürk çocukları Çağlayan Meydanı'na hoşgeldiniz diye başladı.

Haberin Devamı

Saat: 14.24
Şimdi hep bir ağızdan Ayten Alpman'ın Memleketim şarkısı söyleniyor...

Saat: 14.22
"Hükümet istifa" sloganları atılıyor

Saat: 14.10
Binbir Gece dizisinin yıldızı Halit Ergenç de mitingin katılımcıları arasındaydı. Ergenç önce Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu, daha sonra kalabalığı Onuncu Yıl Marşı'nı okumaya çağırdı.

Saat: 14:00
Ankara’da 14 Nisan’da gerçekleştirilen ve büyük yankı uyandıran “Cumhuriyet Mitingi”nin büyük bir kalabalığa sahne olmuştu. Ancak İstanbul'da gerçekleştirilen miting, Tandoğan'ı solladı.

Ön sıralarda yerlerini almak için sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına akın etmeye başlayan vatandaşlar, müthiş bir görüntü oluşturdu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyleyen yüzbinlerce vatandaş, "Türkiye laiktir, laik kalacak" diye sloganlar attılar. Şişli Cami'nden başlayıp Çağlayan'a kadar uzanan kalabalık, görülmeye değerdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin öncülüğünde olmak üzere, yaklaşık 500 dernek ve kuruluşun destek verdiği miting, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter’in yapacağı birer konuşma ile başladı.

Haberin Devamı

TANDOĞAN'I GEÇTİ

Sadece İstanbul'dan değil, İstanbul'a komşu illerden de otobüsler dolusu irnsan "Cumhuriyet Mitingi"ne katılabilmek için Çağlayan Meydanı'nı tıka basa doldrurdu. Sivas'tan, Trabzon'dan, Ankara'dan, Sakarya'dan, Konya'dan hatta Artvin'den bile insanlar Cumhuriyet mitingi'ne katılmak için İstanbul'a koşmuştu.

ALTERNATİF YOLLAR

Açıklamada, sürücülerin kullanabilecekleri alternatif yollar da belirtildi. Buna göre, Kasımpaşa'dan Çağlayan yönüne gidecekler Okmeydanı ve Kâğıthane istikametini, Okmeydanı'ndan Piyalepaşa yönüne gidecekler Haliç Hasköy istikametini, D-100'den Çağlayan ve Piyalepaşa Bulvarına gidecekler Okmeydanı-Mecidiyeköy-Balmumcu istikametini, Kâğıthane'den Çağlayan yönüne gidecekler Okmeydanı-Sütlüce-Çeliktepe-Gültepe istikametini, Vatan Caddesi'nden Çağlayan istikametine gidecekler Kâğıthane-Gülbağ-Mecidiyeköy istikametini, Mecidiyeköy'den Çağlayan yönüne gidecekler E 5 veya Şişli yönünü, Şişli'den Çağlayan yönüne gidecekler E-5'den Mecidiyeköy-Kuştepe-Dereyolu istikametini, Okmeydanı'ndan Mecidiyeköy'e gidecekler E-5 istikametini, TEM ve Okmeydanı'ndan Şişli istikametine gidecekler de Haliç veya Mecidiyeköy istikametini kullanabilecekler.

Haberin Devamı

SEYYAR TUVALETLER KURULDU

Miting alanına gelenler için Çağlayan'da seyyar tuvaletler bile kuruldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren ellerine Türk bayraklarını alan herkes, miting alanında yer bulabilmek amacıyla Çağlayan'a koştu.

İstanbul Emniyet müdürlüğü'ne bağlı binlerce polis de çevrede geniş çapta güvenlik önlemleri aldı. Otobüslerle mitinge gelenler, E-5 üzerinde durduruluyor ve aramadan geçirildikten sonra Çağlayan Meydanı'na alınıyor. Mitinge katılanlar arasında 80 yaşında dedeler bile var.

TRT 2 MİTİNGİ NAKLEN VERDİ

4 Nisan'da Ankara'da yapılan Cumhuriyet Mitingini naklen yayınlamadığı için eleştirilere maruz kalan TRT, TRT 2 kanalından Çağlayan'daki mitingi naklen yayınlıyor. TRT 2 saat 13.00'dan itibaren mitingi naklen vermeye başladı.

Saat: 13.00
Bu saatten itibaren sırasıyla Bulutsuzluk Özlemi, Sadık Gürbüz ve Tolga Çandar şarkılarıyla kalabalığı coştururken, meydanda “Hepimiz Kemalistiz, Hepimiz Türküz”, “Ne ABD, Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye”, “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganları atıldı 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!