Güneş Motel ‘Angora’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Güneş Motel ‘Angora’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 11:06

1977 seçimlerinden sonra Bülent Ecevit’in CHP’si birinci parti olmuş, ancak yüzde 42 oya rağmen tek başına iktidara gelememişti. Güvenoyu alabilmesi için 11 üyeye daha ihtiyacı vardı. Süleyman Demirel’in Adalet Partisi’nden 11 milletvekili ile İstanbul’daki Güneş Motel’de görüşen Ecevit, onları bakanlık karşılığında CHP’ye geçmeye ikna etmiş, böylece partisi tek başına iktidara gelmişti. Bu olay, siyaset tarihine “Güneş Motel Olayı” olarak geçti.

Haberin Devamı

ANGORA DEDİKODUSU      

Bugün yaşanan 367 tartışması, akıllara 30 yıl önceki bu olayı getirdi. 367 riskine girmeden Abdullah Gül’ü Çankaya’ya çıkarmak isteyen AKP yöneticileri, diğer milletvekilleriyle birebir temasa geçti. Öncelikle 20 milletvekili ile “kilit parti” konumundaki Anavatan Partisi ve bağımsızlar markaj altında.

Kulislerde, bu milletvekillerine, seçilebilecek yerden aday gösterilme garantisi verildiği iddiaları konuşuluyor. Anamuhalefet CHP’de ilgi alanı içinde. Hatta çok üst düzey bir AKP’li yöneticinin Başkent’in önemli mekanlarından Angora Pastanesi’nde bazı CHP milletvekilleriyle bir araya geldiği bile iddia ediliyor. Yine bir milletvekilinin “yüklü kumar borcu” olduğunun tespit edildiği ve bu vekile, “yükünü azaltacak” bir öneriyle gidildiği belirtiliyor.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!