’Baba’ devrede iddiası

Güncelleme Tarihi:

’Baba’ devrede iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 00:00

DYP Lideri Mehmet Ağar ve Anavatan Lideri Erkan Mumcu ile Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün görüşmesi sonrasında ve önceki birleşme görüşmeleri sırasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in etkin rol oynadığı iddia ediliyor.

Demirel’in, hem DYP, hem de Anavatan’ın ileri gelen isimleriyle görüşmeler yaptığı ve "Ortak hareket edin" önerisinde bulunduğu belirtiliyor. Demirel’in oylamaya girme tereddütünde bulunan Anavatanlılar üzerinde de kulis yaptığı öne sürülüyor.

Bu arada Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, "Sayıyla bulduğunuz istikrar, istikrar değildir. Evet, hükümet sıkıntısı yok, gensoru sıkıntısı yok ama hoşnutsuzluk var. Hoşnutsuzluk da istikrarsızlığın bir parçasıdır" dedi. Gazeteci-yazar Nur Batur’un KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın hayatını konu aldığı ’Yeniden Yaşasaydım’ kitabına ilişkin yemekli toplantıya katılan Demirel, şunları söyledi: "Aday belli oldu ancak tartışmalar devam ediyor. Halbuki aday belli olduğunda tartışmaların bitmesi gerekirdi. Sayın Baykal’ın söylediği sözlerde çok önemli noktalar vardı. Özellikle ideolojik boyutunda. Biz bu seçimleri Türkiye’nin en hararetli zamanlarında yaptık. En zor zamanlarda, 1960 sonrasında yaptık. İnsanların birbirine diş bilediği zamanda yaptık. Islık çaldığımızda insanlar harıl harıl geldi. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!