Genç Parti, Gül'e randevu vermedi

Güncelleme Tarihi:

Genç Parti, Güle randevu vermedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 10:59

Genç Parti'den yapılan açıklamada, “Böyle bir süreçte Gül ile görüşmenin bir fayda sağlamayacağı düşüncesiyle görüşme taleplerine müspet cevap vermiyoruz” denildi.

Açıklamada, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün seçim süreciyle ilgili olarak Genç Parti'den görüşme talebinde bulunduğu kaydedilerek, şöyle denildi:

“AKP, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini hiçbir istişareye önem vermeden, seçimden ziyade bir 'atama süreci' şeklinde yürütmüştür. Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı da bu çerçevede ortaya çıkmıştır. Partimiz, uzun süredir cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savunmuştur. İktidar, bu çağrılara hiçbir şekilde cevap vermemiştir. Bilahare özellikle AKP'nin devleti bir tek parti yönetimine götürme teşebbüsüne karşı erken seçimin yapılması gerektiğini ortaya koymuştur. Böyle bir süreçte, Sayın Abdullah Gül ile görüşmenin bir fayda sağlamayacağı düşüncesiyle görüşme taleplerine müspet cevap veremiyoruz.”

Açıklamada, Genç Parti'nin ülke meseleleri için diğer bütün siyasi parti kurum ve kuruluşlarıyla her türlü yapıcı görüşmeye hazır olduğu ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!