"Bağrışma sesleri duydum"

Güncelleme Tarihi:

Bağrışma sesleri duydum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 00:00

Haberin Devamı

HürriyetYayınevi ile aynı binada bulunan Cem Vakfının Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, olay sırasında bir cenazede olduğunu belirterek, "Bu yayınevi bizden bir kaç kat yukarıda bulunuyor. Olayla ilgili pek bilgim yok ama size ancak şunu söyleyebilirim. Arkadaşlarımız olaydan kısa bir süre önce üst katlarda bağırışmalar olduğunu söyledi. Bu bağırışmaları pek önemsememişler. Zira iş merkezi içerisindeki işyeri sahipleri arasında bir tartışma olabileceğini düşündükleri için çıkıp bakma gereği duymamışlar" diye konuştu.

Hürriyet

Haberin Devamı

HürriyetAynı binadaki komşuları anlatıyor: Bu şahıslar yabancı uyrukluydu. Bir tanesiyle sürekli selamlaşırdık. Ölenleri tanıyorum. Öldürenleri bilmiyorum. Orada bir Alman vardı. Gayet kendi hallerinde sessiz sakin kişilerdi. Dikkatimi çeken, ellerinde İncil kitaplar vardı. Çok sessiz selam veriyorlardı. Türkçeleri iyiydi. Aileleri ve çocukları ile geliyorlardı. İsim ve soyadlarını bilmiyorum. Buraya onlar geleli 1 yıl oldu.

HürriyetZirve Yayınevi'nin daha önce Kayra Yayınevi olarak faaliyette olduğunu belirterek, 2000 ila 2004 yılları arasında bazı yerel gazetelerin söz konusu yayınevini misyonerlik faaliyetleri yapmakla suçladığını kaydettiler.

Hürriyet

Zirve Yayınevi'ne komşu olan Ağbaba İş Merkezi'ndeki esnaflar daha sonra şunları söylediler:

Hürriyet"Hamit Çolak'ın dışında yayınevine gelip gidenleri pek iyi tanımıyorduk. Mesela Cuma diye biri vardı. Zaman zaman Benjamin ve Martin adlı yabancılar yayınevine gelip gidiyordu. Yolda gördüğümüzde selamlaşıyorduk. Çok iyi Türkçe konuşuyorlardı. Zirve Yayınevi, Kayra Yayıncılık olarak faaliyaet gösterirken yerel gazetelerde çıkan bazı misyonerlik faaliyetleri yürütüldüğüne ilişkin haberler üzerine, sağ görüşlü bazı fanatik gruplar burada gösteriler düzenlediler."

Hürriyet

Haberin Devamı

HürriyetSaldırı ile ilgili olarak iki yaralının kaldırıldığı belirten İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Murat Cem Miman, "Boğazı kesilen yaralı hemen ameliyata alındı. Durumu ağır. Pencereden atlayan Emre Günaydın da hastanemizde tedavi altında" diye konuştu.

Hürriyet 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!