Erdoğan aday olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan aday olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2007 00:00

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ Başbakan Erdoğan’ın olası adaylığı konusunda şöyle konuştu: "Şahsi hislerim, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmayacağı yönünde."

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, cumhurbaşkanlığının uzlaşma ve uzlaştırma makamı olduğunu belirterek, toplumun içine sinmeyen cumhurbaşkanının siyasi gerginliğe neden olacağını kaydetti.
NTV/CNBC-e ortak yayınına katılan Yalçındağ, "Cumartesi günkü miting hassasiyetin ortaya konması açısından önemli. Toplumsal hassasiyeti önemsemeden bir cumhurbaşkanı seçilirse, bu orta vadede ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa neden olacaktır" dedi.

Yalçındağ, Başbakan Erdoğan’ın olası adaylığı konusunda şunları söyledi: "Şahsi hislerim, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmayacağı yönünde. Aksi olsa da bu makamın gereğini titizlikle yerine getirmesi için azami dikkat harcaması gerekecektir. Çünkü toplumdaki hassasiyeti görüyoruz."

Haberin Devamı

SEÇİMLERİ SONBAHARA ÇEKMEK FAYDALI OLUR

Seçimlerde her türlü sonuca hazırlıklı olunması gerektiğini kaydeden Yalçındağ, "Geçen dört yıldaki başarılı ekonomi yönetimi ortada ama henüz yetersiz. Buradan sapmak siyasi intihardır. İster tek parti, ister koalisyon olsun, önemli olan istikrar. Genel seçimleri sonbahara çekmek ekonomi için faydalı olabilir. Bu erken seçim olarak algılanmaz" dedi.

SEÇİM EKONOMİSİ KISMEN GÖRÜLÜYOR

Seçim ekonomisini kısmen gördüklerini belirten Yalçındağ, "Elektrik dağıtım özelleştirmesi iptal oldu, sonra Halkbank özelleştirmesi iptal oldu. Kamuda çalışan 218 bin işçinin kadroya alınmasının yanında sağlık harcamalarında ek harcama yapıldı. Kısmen seçim ekonomisinin işaretleri var" diye konuştu.
TÜSİAD Başkanı, Türkiye’nin IMF ile yola devam etmesinin faydalı olacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!