Emniyetin miting rakamlarında çelişki

Güncelleme Tarihi:

Emniyetin miting rakamlarında çelişki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 09:55

Ankara’daki Cumhuriyet mitingine katılanların sayısı Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki bazı yetkililer tarafından “70 bin kişi” diye anons edildi. Kocatepe Camiinde Turgut Özal’ın mevlidi için katılanların sayısı ise 150 bin olarak açıklandı. Emniyetin gerçekle bağdaşmayan anonslarına, Emniyetçiler tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankara Tandoğan meydanında gerçekleştirilen “Cumhuriyet mitingi”ne katılanların sayısı yüzbinlerle ifade edilmesine rağmen, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün bazı yetkililerinin telsizlerle yaptığı konuşmalarda katılımcıların sayısı sadece  70 bin olarak anons etmesi şaşkınlık yarattı. Aynı birimin görevlileri, Pazar günü Kocatepe Camiinde eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal için okunan mevlit için katılanların sayısını 150 bin olarak duyurdu..


Büyük miting için 10 bin polis görevlendirilmişti. Mitinge katılanlara karşı polislerin son derece nazik davranması da memnuniyetle karşılanmıştı. Miting sırasında bir milletvekilinin cüzdanının kaybolması dışında hiçbir olumsuzluk da yaşanmamıştı. Mitinge katılanlardan “tam not” olan Emniyetçiler, bazı yöneticilerin “anons oyunu”na tepki gösterdi.

Haberin Devamı


Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Çevik Kuvvetten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Sökelen’in mitingde hiçbir olay yaşanmaması için üstün gayret göstermesini, her konuda kendilerine kolaylık gösterilmesini takdirle karşılayan  kitle örgütlerinin yetkilileri, bazı yöneticilerin ise garip bir tutum içinde olduklarını, kalabalığı küçük gösterme gayreti içinde bulunduklarını gözlediklerini söylediler. Mitinge katılanların sayısı konusunda bazı yetkililerin yaptığı anonslar ise kendi meslektaşlarının da tepkilerine yol açtı.


MİTİNGDE 70, MEVLİTTE 150 BİN

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün bazı görevlilerinin yaptığı anonslar konusunda “hurriyet.com.tr”ye şikayette bulunan bazı Emniyet yetkilileri şu ortak görüşü dile getirdiler:


“Mitingin görüntüleri ortada olmasına rağmen anonslarda 70 bin kişinin katıldığını söylemek ayıptır. Kocatepe Camiinde rahmetli Turgut Özal için okutulan mevlide de önemli bir katılım oldu. Buraya katılanların kat kat üstünde anons yapıldı ve katılanların sayısı 150 bin olarak telsizlerde geçti. Bu şekildeki anonslarla birilerine yaranmak isteyenler çıkabiliyor. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu anonslar bazı makamlara olan güveni de yok ediyor” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!