İzmir çocuklarına ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir çocuklarına ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2007 14:53

Haberin Devamı

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR / FOTO-GALERİ

 İZMİR ÇOCUKLARINA AĞLIYOR - Video

İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini geziye götüren otobüsün kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenler için, Konak Meydanı'nda tören düzenlendi.
Tören, eğitim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Kazada ölenlerin aileleri ve yakınları ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, askeri erkan ve vatandaşların katıldığı törende, cenaze namazını İzmir Müftü Vekili İlyas Öztürk kıldırdı. Öztürk, cenazelerin çok olması nedeniyle toplu namaz kılınabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kadınlar, erkekler ve çocuklar için ayrı ayrı 3 cenaze namazını 3 imamla birlikte kıldıran Öztürk, cenazelerin alkışla değil, duayla uğurlanmasını istedi.
Kadınlar da saf tuttu ve namaz kıldı.
   
ŞAHİN'DEN CAHİT SITKI'LI VEDA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, törende yaptığı konuşmaya, Cahit Sıtkı Tarancı'nın “35 Yaş” adlı şiirinin son dizelerini okuyarak başladı.
“Neylersin ölüm herkesin başında/ Uyudun, uyanamadın olacak/ Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında?/ Bir namazlık saltanatın olacak/ Taht misali o musalla taşında” dizeleriyle Cahit Sıtkı Tarancı'nın ölümü anlattığını ifade eden Bakan Şahin, şunları kaydetti:

“Milletçe acımız çok büyük. Tüm milletimiz, dün meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız, kardeşlerimiz için adeta yas tutuyor. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize hükümet adına rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ebedi yolculuğuna uğurlayacağımız kardeşlerimizin mekanı cennet olsun.

Kelimelerin kafi gelmediği anlar vardır, şu an onlardan birini yaşıyoruz. Daha fazla söz söylemeye gerek yok. Bu vatan, bu topraklar, bu bayrak, bağımsızlık için şehit olan evlatlarımız başta olmak üzere, şehit olan bu kardeşlerimizin ruhları şad olsun, hepimizin başı sağ olsun.”

Haberin Devamı

İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da kazayla ilgili bilgi vererek, kazada hayatını kaybedenlerin isimlerini okudu.

PİRİŞTİNA'DAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK CENAZE
   
İzmir'in en büyük meydanı olan ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın cenaze töreninin ardından ikinci kez cenaze törenine tanık olan Konak Meydanı'ndan canlı yayın yapıldı. Gazetecilerin rahat çalışması için, üzeri açık bir otobüs platform olarak kullanıldı.

Ölenlerin yakınları, Türk bayrakları örtülen ve çiçeklerle süslenen tabutların başında gözyaşı dökerek bekledi.

Okulun flamaları ve Türk bayraklarının bulunduğu alanda, çok sayıda ambulans ve ölenlerin yakınlarını mezarlığa götürmek için otobüsler hazır bekletildi.

Haberin Devamı

Alanda, siyasi parti liderlerinin, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin çelenklerinin bulunduğu görüldü.

Bu arada, namaz öncesinde, kıble yönündeki kalabalık, Vali Kıraç'ın uyarısı üzerine dağıtıldı.

Namazın kılınmasının ardından cenazeler, tekbirlerle cenaze arabalarına konuldu ve defnedilmek üzere çeşitli mezarlıklara götürüldü.

Törende sinir krizi geçirenlere ve bayılanlara, sağlık ekipleri müdahale etti.

Kazada ölenlerden İbrahim Yalçınkaya'nın cenazesinin Foça'ya, Naz Tömek, Yeşim Aygün, Serpil Öznur ve Ergül Aygün'ün cenazelerinin ise Buca'ya götürülerek namazlarının kılındığı bildirildi.

Haberin Devamı

AZİZE SEVİNÇ İLE ÇAĞAN ADIGÜZEL'İN CENAZESİ YAPICIOĞLU CAMİSİNDE

Aksaray'da dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Azize Sevinç ile Çağan Adıgüzel'in cenazeleri, Yapıcıoğlu Camisinde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Kazada yaralanan oğlu Furkan'la birlikte geziye katılan Azize Sevinç ve babası Halil Adıgüzel ile birlikte kazada ölen Çağan Adıgüzel'in sabaha karşı İzmir'e getirilen cenazeleri, yakınları tarafından Mezarlıklar Müdürlüğünden alındı.

Cenazeler Eşrefpaşa Yapıcıoğlu Camisine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Halil Adıgüzel'in cenazesi Kütahya'ya gönderildi. Diğer cenazeler Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze namazına katılan vatandaşlardan bazıları fenalık geçirdi.

Haberin Devamı

SÜRÜCÜ AYDIN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında ölen Aydınlı otobüs sürücüsü Cumhur Çolak, Aydın'da toprağa verildi. Çolak'ın cenazesi Aydın Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra Yeni Cami'ye getirildi.

Cenaze törenine Çolak'ın ailesi ve yakınları ile Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Akşit ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çolak'ın cenazesi Kemer Ayko Mezarlığı'nda toprağa verildi.
   
AYDINSPOR'UN DA DEPLASMAN ŞOFÖRÜ İDİ
   
Aydın'da uzun yıllar otobüs şoförlüğü yapan Çolak, bu sezon 3. Lig'de mücadele eden Aydınspor'un uzun yıllar deplasman maçlarına götürmesi ile tanınıyordu.
Aydın'da DSİ personelini de taşıyan otobüsün sürücüsü olan Çolak'ın cenazesi Kemer Ayko'da bulunan evinin önüne getirildiğinde ailesi sinir krizleri geçirdi.
Yakınları Cumhur Çolak'ın alkol kullanmadığını ve hiç bir zaman hızlı araç kullanmadığını savundular.
Evli olan Cumhur Çolak iki çocuk babası idi.

Ölenlerden kimliği belirlenemeyen bir kişinin Özlem Hocaoğlu olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!