63 öğretmen hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

63 öğretmen hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 12:50

Başbakan Erdoğan, Van'daki depremde 63 öğretmenin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

“63 ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ”

Toplamda maalesef 63 öğretmenimiz hayatını kaybetti. Ailelerine ve eğitimi camiamıza başsağlığı diliyorum.

Televizyonların verdiği ilk bilgilerde ‘Van Havaalanı kullanılamaz durumda’ deniyordu. İlk andan itibaren Van Havaalanı kullanılıyordu. Bu da yanlış bir haberdi.

Bölgeye 28 seyyar baz istasyonu gönderildi. GSM şirketlerimizi tebrik ediyorum bu boyutta bir felakete rağmen iletişim sağlanması yönünde çok iyi bir çalışma ortaya koydular. Depremzedelere ücretsiz görüşme imkanı tanıdılar.

Beyanname ve vergilerin bildirimi ve ödeme süreleri ileri bir tarihe ertelendi. Çalışma Bakanlığımız deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneğini devreye aldı.

Haberin Devamı

Bir sendikamızın inşaatı süren bir konut projesi var. görüşmelerimiz sürüyor anlaşırsak o konutları alıp onlara başka konut yapmak suretiyle depremzedelerin sorununu bu yolla çözelim istiyoruz. 600 öğrenci kapasiteli yeni bir öğrenci yurdu yapacağız.

Van ve Erciş’teki tüm spor tesisleri ve sahalar çadırken ve hastanelere ayrıldı. Gaz şebekesindeki hasarlar onarıldı, doğalgaz kesintisiz olarak veriliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!