Fındıkçı tepkisine karşı Erdoğan'a dev koruma

Güncelleme Tarihi:

Fındıkçı tepkisine karşı Erdoğana dev koruma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 15:12

KARADENİZ Sahil Yolu'nun açılışını yapmak üzere yarın Ordu'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 1500 polis ile 1000 jandarma koruyacak.

Fındık üreticileri ve çevrecilerin Erdoğan'a tepki gösterebileceğini düşünen güvenlik güçleri hazırlaklarına bir hafta önceden başladı. Şehrin cadde ve sokakları ise partililer tarafından bayrak, flama, Atatürk ve Başbakan Erdoğan posterleriyle donatıldı. Valilik de bir genelge yayımlayarak tören alanına ruhsatlı dahi olsa kimsenin silahla giremeyeceğini duyurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu ziyareti öncesinde şehirde hem partililer hem de güvenlik güçleri hummalı bir çalışmaya girdi. Ordu'daki cadde ve sokaklar partililer tarafından AKP bayrakları, flama, Atatürk ve Başbakan Erdoğan'ın posterleriyle donatıldı.

Başbakan Erdoğan, yarın saat 12.00'de Perşembe İlçesi'nde bulunan Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olan Nefise Akçelik Tüneli'nin açılışını yapacak. Saat 14.00 sıralarında ise Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda arasında ilköğretim okulları, sağlık ocakları, spor salonu, tekstil fabrikası, toplu konutlarında bulunduğu çok sayıda açılışı aynı anda gerçekleştirecek. Daha sonra da halka hitap edecek. Güvenlik güçleri Başbakan'ın halka hitap edeceği alanda ve karayolu güzergahında geniş güvenlik önlemi aldı.

Bugün Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nevzat Yıldız, İl Emniyet Müdürü Sezai Boran, Vali Yardımcıları, AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ve AKP İl Başkanı Fatihhan Ünal mitingin yapılacağı meydanda güvenlikle ilgili son değerlendirmeleri yaptı. Çevre il ve ilçelerden gelecek olan takviye kuvvetlerle yaklaşık 1500 polis ile 1000 jandarmanın görev yapacağı Ordu'da en çok fındık üreticileriyle çevrecilerin tepkisinden çekiniliyor. Polis, üreticilerin kışkırtılmasından endişe ettiklerini bu yüzden yapılacak eylemlerle ilgili her türlü ihbarı değerlendirdiklerini söyledi.

VALİLİK'TEN TÖRENE ÖZEL GENELGE

Bu arada Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, İl Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla yarınki güvenlik önlemlerini anlatan bir genelge yayımladı. Genelgede, “Tören alanına hiçbir vatandaşımız ruhsatlı dahi olsa silahı ile giremeyecek . Tören alanına suçta kullanılabilir her türlü kesici, delici, parlayıcı, patlayıcı, yanıcı, yakıcı maddeler, metal çakmak ve lazer kalem meşaleler sokulmayacak . Kurusıkı tabanca, ucu sivri şemsiye ve başlıca zararlı nesnelerin tören alanına sokulması ve pankart getirilmesi yasaktır” denildi. Ayrıca şehir merkezindeki tüm yollarında tören süresince trafiğine kapatıldığı belirtildi.

AKP GENÇLİK KOLLARI SLOGAN ÇALIŞTI

Ordu'da Başbakan için hummalı çalışmalar sürürken AKP Gençlik Kolları üyesi 250 kişi de Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda slogan çalışması yaptı. Provaları izleyen İl Başkanı Fatih Han Ünal, gençlik kolları üyelerine miting alanında ne yapacaklarını ve hangi sloganları atacaklarını anlatarak "Başbakanımızın sessiz karşılanmasını istemiyoruz” diye konuştu.

BASINDAN DA BÜYÜK İLGİ

Başbakan Recap Tayyip Erdoğan'ın yarınki Ordu proğramına, Ordu Valiliği'ne akredite yaptırmayan basın mensupları alınmayacak. Proğramı, bugüne kadar akredite işlemi yaptıran toplam 93 basın mensubu ve 10 canlı yayın aracı takip edecek.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN KARAYOLU TÜNELİ

Öte yandan yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Karadeniz Sahil Yolu kapsamındaki Bolaman- Perşembe arasında bulunan ve Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan Ordu Nefise Akçelik Tüneli, 1997 yılında Dünya Bankası kredisiyle yapımına başlandı. Sağ tüpü 3 bin 775 metre, sol tüpünün uzunluğu ise 3 bin 778 olan tünel 361 milyon dolara maloldu. Yapımına ‘Hapan Tüneli’ adıyla başlanan tünele, görevli bulunduğu sırada geçirdiği rahatsızlık sonucu yaklaşık bir yıl önce yaşamını yitiren mühendis Nefise Akçelik'in adı verildi. Ordu Nefise Akçelik Tüneli 16 kontrol merkezi ve 81 kamera ile denetleniyor. Tünel, Bolaman- Perşembe arasındaki 42 kilometrelik yolu 27 kilometreye indirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!