ATM'de kopyalama cihazı bulundu

Güncelleme Tarihi:

ATMde kopyalama cihazı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2007 17:53

DENİZLİ'de, işlem yapılan kredi ve banka kartlarına ait bilgileri kopyalamak için kimliği belirsiz kişilerce, bir bankanın otomatik para çekme makinesine (ATM) kurulan düzenek, görevlilerinin dikkati sonucu ortaya çıkartıldı.

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi'ndeki Orman Bölge Müdürlüğü'nün önündeki ATM'nin kasasına para koymaya gelen 2 banka görevlisi, tuş takımına ve kart yuvasının üzerine kurulan düzeneği fark ederek, polise haber verdi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, tuş takımının ve kart yuvasının üzerine yerleştirilen ikinci bir metal tuş takımı ve kart yuvasının altına kartları kopyalamak için elektronik devre ve batarya yerleştirildiği belirlendi. Polis, düzeneklere detaylı inceleme için el koydu. Banka yetkilileri ise ATM'den yapılan işlemlerle ilgili kayıtları araştırmaya başladı. ATM cihazına düzenek kurulduğunu öğrenen Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları da olay yerine gelerek, bilgi almak istedi. Banka görevlileri, ATM'den işlem yapanların, bankaya müracaat ederek, hesaplarını kontrol ettirmelerini istedi.

Haberin Devamı

Düzeneğin ne zaman kurulduğu, şimdiye kadar kaç kişinin kartının bilgilerinin kopyalandığı, kopyalanan kart bilgilerinden sahtecilikle para çekilip çekilmediği, banka kayıtlarının incelenmesinden ve polisin yapacağı soruşturmadan sonra belirlenecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!