Gaziantep'te kuş gribi şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte kuş gribi şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2007 13:40

GAZİANTEP’in Karkamış İlçesi’ne bağlı Soylu Köyü’nde 5 çocuk kuş gribi şüphesiyle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Köylülere ‘Kanatlı hayvanlarınızı dışarı bırakmayın’ uyarısı yapılırken, hafif gribal enfeksiyon tanısı konulan çocukların kuş gribi olup olmadığının Ankara’ya gönderilen numunelerin incelenmesinin ardından ortaya çıkacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Soylu Köyü’nde aniden rahatsızlanarak Karkamış’a götürülen ve yaşları 6 ile 9 arasında değişen Vahit Aslan, Mehmet Atuşağı, Hüseyin Yalçın, Mustafa Yıldıran ve Edibe Atuşağı, Karkamış Sağlık Grup Başkanlığı doktorları tarafından kuş gribi şüphesiyle Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Çocuklar burada muayene edildikten sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderildi. 5 çocuk boşaltılan bir yoğun bakım odasında tedaviye alındı.

Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Cuma Yıldırım, Soylu Köyü’nden kuş gribi şüphesiyle getirilen 5 çocuğun, oluşturulan komisyon tarafından muayene edildiğini belirterek, “Yapılan ilk muayene sonucu kuş gribi bulgusuna rastlamadık. Ancak, herhangi bir olasılığa karşı çocukları ayrı bir serviste tedavi altına aldık. Onlardan aldığımız numuneleri de incelenmek üzere Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderdik. Kesin sonuç birkaç gün içinde ortaya çıkar” dedi.

Haberin Devamı

Köyde bir süre önce ölü iki tavuğa dokunduklarını söyledikleri öğrenilen çocuklar, hastanede gözetim altında tutulurken, bu odadan gazetecilerin fotoğraf ve görüntü alınmasına izin verilmedi. İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü’nden ekiplerinin köyde inceleme yaparak, ‘Kanatlı hayvanlarınızı bir hafta dışarıya bırakmayın’ uyarısı yaptığı öğrenildi. Soslu Köyü’nün kırlangıçların göç yolu üzerinde bulunduğu da belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!