Mal mı ki bu kota veriyorsun

Güncelleme Tarihi:

Mal mı ki bu kota veriyorsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2007 00:00

KA-DER’in ’Meclis’e girmek için erkek olmak şart mı?’ adı altında başlattığı bıyıklı kadın kampanyası Başbakan Erdoğan’ı kızdırdı. Erdoğan, seçimlerde kadınlara kota uygulanmasını isteyenlere, "Kusura bakmayın, mal mı ki bu, kota veriyorsun? Böyle saçmalık olmaz" diye tepki gösterdi.

KADIN Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği KA-DER’in, kamuoyunda büyük ses getiren ve siyasette daha çok sayıda kadının yer almasını sağlamaya yönelik, ’bıyıklı kadın kampanyası’na, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan tepki geldi. Erdoğan, seçimlerde kadınlara kota uygulanmasını isteyenlere sert bir dille yanıt vererek, "Kusura bakmayın, mal mı ki bu, kota veriyorsun? Böyle saçmalık olmaz" dedi. Dün AKP Yerel Yönetimler Kadın Şûrası’nın açılışında konuşan Erdoğan, siyasette kadın-erkek ayrımının doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

BEDELİ ÖDETİLİR

"
Bazı dernek çıkmış diyor ki; kota koyun. Affedersiniz, erkeklerin ianesine mi teslim edeceğiz biz hanım kardeşlerimizi? Bu işte tabii ki ehliyet, liyakat arayacağız, onlarla beraber bu yola koyulacağız. ’Nasıl olsa kota var, bunu buraya koymamız lazım’ dediğiniz zaman olmaz. Ondan sonra yarın bunun bedeli de ayrı bir şekilde ödetilir."

HİTLER DE LAİKTİ

Erdoğan, bazı çevrelerin Türkiye Cumhuriyeti’ni tarif ederken sadece laikliği ön plana çıkarmalarını da eleştirdi. Partililerin sosyal faaliyetlere daha fazla ağırlık vermesini isteyen Erdoğan, "Diyorlar ki, ’Anayasa’ya göre laik devlet.’ Tarihte pek çok laik devlet vardı. Hitler Almanya’sı da laikti ona bakarsan, ama Hitler Almanya’sıydı. Böyle bir şey mi arıyoruz? Haşa! Anayasamızda en güzel tarifi yapılmış, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!