Ankara’da prenses değil sadece öğrenci

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da prenses değil sadece öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2007 00:00

Siyasal Bilimler eğitimi alan İsveç tahtının varisi Prenses Victoria, İsveçli genç diplomatlarla birlikte Türkiye’ye geldi. Prenses Türk Dışişlerinin protokol kurallarını öğrendi.

İSVEÇ veliaht Prensesi Victoria, İsveç Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Eğitim Programı çerçevesinde, 19 genç İsveçli diplomatla birlikte Ankara’da hem diplomasi eğitimi aldı, hem de sivil toplum örgütleriyle görüştü. Dışişleri Akademisi tarafından dün genç diplomatlara verilen derse katılan Victoria, Türk Dışişleri’nin protokol kurallarını öğrenirken, Türkiye’nin, AB ve Ortadoğu politikalarıyla ilgili bilgi sahibi oldu. Prenses ve beraberindeki genç diplomatlar, sivil toplum örgütlerinden Ankara Kadın Platformu, İnsan Hakları Derneği ve eşcinsellerin önemli kuruluşlarından Kaos GL ile de görüştü.

Özel protokol yok

Kendisine özel olarak ilgi gösterilmemesi için protokol kuralları uygulanmayan prenses, temaslarda sürekli diğer bürokratların arasında yerini aldı. Ankara’nın ünlü pastanelerinden Liva’ya giden Prenses Victoria, burada Safranbolu Kebabı ve baklava yedi. Prensesin kebaba hayran kaldığı belirtildi. Prenses Victoria ve İsveçli genç diplomatlar, Dışişleri Bakanlığı tarafından Ankara Palas’ta düzenlenen bir kokteyle de davet edildi. Kokteylin, genç diplomatların Türk diplomatlarla görüşmelerinin çok iyi bir deneyim olduğu belirtildi. Bugün Türkiye’den ayrılacak olan heyet, İstanbul’dan Ürdün’ün başkenti Amman’a, oradan İskenderiye’ye ve son olarak da Mısır’ın başkenti Kahire’ye gidecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!