Prenses Ankara'da stajda

Güncelleme Tarihi:

Prenses Ankarada stajda
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 10:56

İsveç Veliaht Prensesi Victoria "diplomasi stajı" için gizlice Ankara'ya geldi. Victoria 26 Mart-5 Nisan arasında Dışişleri'nde staj programının Türkiye ayağını tamamladıktan sonra Ürdün ve Mısır'a gidecek.

Haberin Devamı

PRENSES'İN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kraliçeliğe hazırlanan İsveç Veliaht Prensesi Victoria, 26 Mart-5 Nisan tarihlerinde diplomasi stajı yapacak. Ürdün ve Mısır'ı da kapsayan stajın ilk durağı Türkiye oldu.

Türkiye'ye ilk kez 2005 yılında gelen ardından geçen yıl da Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Veliaht Prenses, Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililerle birlikte dün sabah 08.00'de özel bir uçakla İstanbul'a geldi, ardından Ankara'ya geçti.

İsveç'te yayımlanan The Local isimli gazetede yer alan habere göre Prenses Türkiye'nin ardından Orta Doğu ülkelerine de giderek staj yapacak.

 İsveç Kralı Karl 16'ncı Gustaf'ın en büyük çocuğu olan Victoria, 2005 yılında yaptığı resmi ziyaret sonrası Türkiye'yi çok sevdiğini söylemişti. Nobel Edebiyat Ödülü töreninde protokol izin verse Orhan Pamuk'unyanında oturmak istediğini söylemiş, Pamuk'un "İstanbul" romanını okuyup çok etkilendiğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Prenses o dönem verdiği röportajlarda da, "Türkiye beni çok etkiledi. Hâlâ aramızda Türkiye'yi ve Türklerin sıcaklığını konuşuyoruz" demişti. İsveç'te tahta geçme koşulları, 1980 yılında çıkarılan Kraliyet Yasası ile yeniden düzenlendi ve taç giyme hakkı "ilk erkek çocuk" yerine "ilk çocuk" şeklinde değiştirildi. Prenses Victoria, İsveç tarihinin dördüncü kraliçesi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!