Youtube'ta Atatürk'e ve Türklere küstahlık

Güncelleme Tarihi:

Youtubeta Atatürke ve Türklere küstahlık
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2007 11:54

İNTERNETTEKİ video paylaşım sitesi YouTube, büyük bir rezilliğe aracılık ediyor. Siteye Yunanlı bir fanatiğin ismi olduğu sanılan ‘Stavraetos’ koduyla eklenen videoda, Atatürk'e ve Türk milletine küfürler ediliyor.

Haberin Devamı

Animasyon yoluyla, fotoğrafına ruj ve allık sürülen Atatürk'ün ağzından çok çirkin sözlere yer veriliyor. İngilizce video, ‘Merhaba ben Kemal’ diye başlıyor, devamında Atatürk'ün animasyon görüntüsüyle ağır sözler yer alıyor.

3 Mart Cumartesi gününün ilk saatlerinde yayına konulan 33 saniyelik görüntü, binlerce tepkiye karşın yayından kaldırılmıyor.

Dünyanın en çok izlenen video paylaşım sitesi YouTube'da, Türkler ile Yunanlılar arasında sanal bir savaş yaşanıyor.

 
Youtubeta Atatürke ve Türklere küstahlık

Türkiye ve Türklük üzerine büyük bir oyun oynanıyor. …

Bu topraklarda, şanlı Türk bayrağının altında yaşayan memleket evlatlarını tahrik edip, birbirine düşürmek için yıllardır süren oyun yeniden sahneye koyuluyor. İşte bir başka örnek Youtube’dur. Habercilikle, belgeselle ve yayıncılıkla hiçbir ilgisi olmayan şekilde Türklüğü aşağılayan, bizlerle alay eden, Atatürk’e dil uzatan videolar yayınlanıyor.
Amaç, bizi tahrik etmek…
Amaç, sözde Ermeni soykırım yasa tasarısıyla Türk-Kürt ayrımıyla bizleri zor duruma düşürüp saldırgınlaştırmaktır.
Youtube’un amacı çok daha ucuz…
Bu yayınları yaparak sizleri tahrik ediyor ve sizlerin o siteye girip, protesto mesajı göndermenizi sağlıyor. Peki Youtbe’un bundan ne çıkarı ne?
Çıkarı şu:
Gönderdiğiniz her bir protesto mesajı Yotube için reyting demek.
Yüksek reyting de yüksek reklam geliri demek.
Yani bizlerin öfkesi üzerinden reyting yapıp, yüksek reklam geliri almak istiyor.
Öfkenizle gönderdiğiniz protestolar Türkiye’ye, Türklere ve Atatürk’e karşı bu saldırıyı yapanların cebine para olarak giriyor…
Bu yüzden tek satır bile göndermeyin, tek bir mesaj bile göndermeyin.
Bırakın, planladıkları alçaklığın ve ucuzluğun içinde çırpınıp dursunlar.
Bugün bize düşen, özellikle önümüzdeki günlerde ABD kongresine gelecek olan sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısına karşı, Beyaz Saray ve ABD kongre üyelerine bize yakışan mesajı göndermektir.
ABD’deki Ermeni lobisinin baskılarıyla hareket eden kongre üyelerine, “Bu dünyada Türkiye ve Türkler de var” diyebilmek için, Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanlığı’nın hazırladığı İngilizce metni göndermek için gerekli linkleri size sunuyoruz. 

Tepki metnini yollamak için tıklayın

İki ülke halkından binlerce kişinin, atalarına, ülkelerine ve birbirlerine ağza alınmayacak küfürler etmesine yol açan gelişmeler, 5 Ocak 2007'de başladı. Siteye Türkiye'den ‘Garagargagakdedi’ koduyla eklendiği belirtilen 3 dakika 48 saniyelik videoda Yunanistan ve Yunan halkına hakaret içeren görüntüler yer aldı. ‘Academic thesis are showing that homo/bisexuality starts with ancient Greek’ (Akademik iddialar, homoseksüellik ve biseksüelliğin eski Yunanlılar'la başladığını gösteriyor) başlığıyla verilen video, komşu ülkede büyük tepkiye neden oldu.

Haberin Devamı

Eski Yunanlılar'dan kalma homoseksüelliği ve sapık ilişkileri çağrıştıran tarihi eserlerle bazıları ellerinde Yunanistan bayrağı taşıyan onlarca Rum homoseksüelin görüntülerinin yer aldığı video görüntüsüne yüzlerce Yunanlı, Türkler'e yönelik küfür dolu yorum yazdı. İzmir Marşı ile biten ve yaklaşık 15 bin kez ziyaret edilen ‘Garagargagakdedi’nin videosuna karşılık başka bir video hazırlandı.

Haberin Devamı

YUNAN TARAFINDAN MİSİLLEME

‘Stavraetos212007’ koduyla 3 Mart Cumartesi günü saat 00.33'te siteye eklenen ve Atatürk'le Türk milletini aşağılayan animasyon görüntüleri yayınlanmaya başlandı. Daha önce ABD Başkanı Bush ile ilgili çok basit ve sıradan bir animasyona sansür uygulayan, ünlü futbolcu Ronaldo'nun eski eşi Daniella Cicarelli'nin görüntülerini de dava üzerine yayından kaldıran YouTube, bir milleti ve onun liderini aşağılayan görüntüleri yayınlamaktan kaçınmadı.

Sitenin arama motoruna ‘Atatürk’, ‘Turkey’ ve ‘Gay’ yazıldığında bilgisayar ekranında görünen video, aynı günün öğle saatlerinde Türkiye'den de ziyaret edildi. Ziyaretçiler, karşısında animasyon yoluyla yüzüne ruj ve allık sürülmüş Atatürk'ü görüp, yapılan seslendirmeye tanık oldu. Ziyaretçiler, 33 saniyelik İngilizce videoyu izlerken ‘Merhaba ben Kemal’ diye başlalan hakaret dolu sözleri sözleri duydu.

Haberin Devamı

İğrenç manzarayı görenler e-posta yoluyla arkadaşlarını, görüntünün kaldırılması için tepki vermeye çağırdı. Birkaç saat içinde mailler 10 binlerce kişiye ulaştı. Çileden çıkanlar, videonun yorum kısmına Yunan halkı, Yunanistan ve Youtube'a hakaretler içeren binlerce yorum gönderdi. Daha sakin olanlar kendilerine gelen e-postalara uyup YouTube yöneticilerini uyardı. Sitenin iletişim adresi olan www.youtube.com/contact 'a videonun yayından kaldırılması için İngilizce istekte bulundu. YouTube yöneticileri, bu çağrılara kayıtsız kalıp, videoyu yayından kaldırmadı.

TÜRKÇE METİN

Binlerce kişi YouTube'a şu metnin İngilizce'sini gönderdi:

“Yayınlamakta olduğunuz bu videolar Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaret ve küfürler içermektedir. Ayrıca Türk milleti ciddi bir şekilde aşağılamaktadır. Bu nedenle sizi kınıyor ve videoların bir an evvel yayından kaldırılmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

İNGİLİZCE METİN 

“YouTube administrators,

The videos you have been still broadcasting contain contemptuous and insulting claims about Mustafa Kemal Ataturk the founder of the Turkish Republic. Also, Turkish nation has been seriously insulted in this still broadcasting video. Because of these reasons, We do condemn you and ask you to stop broadcasting these videos as soon as possible.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!