Dilara, kontrplakla örtülen rögarda öldü

Güncelleme Tarihi:

Dilara, kontrplakla örtülen rögarda öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2007 00:00

İstanbul Şirinevler’de İSKİ tarafından MVM İnşaat şirketine yaptırılan Tavukçu Deresi ıslah çalımaları sırasında, ağzı kontrplakla kapatılan rögara düşen 5 yaşındaki Dilara Dumru, kanalizasyon suyunda boğularak hayatını kaybetti. Üzeri kapatılan dere yatağında yaklaşık bir buçuk kilometre sürüklenen Dilara’nın cesedi, Ataköy’den çıktı.

Haberin Devamı

Dilara'nın babası yıkıldı...

Dilara'nın ölümüyle ilgili 3 kişi tutuklandı

Bu kez de kuyu faciası

ŞİRİNEVLER’de oturan üç çocuk annesi Songül Dumru, dün 8 yaşındaki oğlu Servan Dumru’yu Atatürk İlköğretim Okulu’ndan almaya giderken 5 yaşındaki kızı Dilara’yı da yanına aldı. Eve dönüşte Tavukçu Deresi’nin ıslah çalışmasının yapıldığı Kerim Çavuş Caddesi’nden geçerken, elini sıkı sıkıya tuttuğu Dilara, üzeri kontraplakla kapatılmış rögara bastı.  
 
Basmasıyla birlikte annesinin elinden kayarak çığlıklar içinde boşluğa düştü. Dilara, çığlıklar atarak, yüksek debiyle akan kanalizasyonda gözden kayboldu.

İŞTE ANKET SONUCU

Hurriyet.com.tr okuru belediyeyi sorumlu tuttu...

Dilara, kontrplakla örtülen rögarda öldü

Haberin Devamı

Kısa sürede gelen itfaiye ekibi, rögardan aşağı indi ancak Dilara’yı bulamadı. Bir lokantada garson olarak çalışan Muhterem Dumru, korkunç haberi duyup geldiğinde Dilara’nın hayatından henüz ümit kesilmemişdi. Çırpınarak ağlayan eşi Songül Dumru’ya sarılıp sakinleştirmeye çalıştı.

Bu sırada itfaiye, kanalizasyon suyunu kesti. Bir ekip kanalizasyon sistemi içinde Dilara’yı ararken, bir ekip de dere yatağının açık olan kısımlarında arala yaptı. Dilar’nın cesedi yaklaşık 1,5 kilometre uzakta, Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu’nun arka tarafında, dere yatağında işçiler tarafından bulundu.

Dere yatağından çıkarılan kızını kucaklayıp öpen Muhterem Dumru, görevlilere "Ne olur hastaneye yetiştirin" diye yalvardı. Doktorlar tarafından öldüğü saptanan Dilara’nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Annesi elinden tutuyordu

Beş yaşındaki Dilara, annesi Songül Dumru ile birlikte ağabeyi Servan’ı okuldan almaya giderken çok mutluydu. Dilara, elinden tutan annesiyle sohbet ediyordu. Bir kontraplak levhanın üzerine bastı ve çığlık çığlığa kanalizasyona düştü. 5 yıllık kısacık ömrü, burada son buldu.

Uyarı levhası yok

Tavukçu Deresi ıslah çalışmalarının MVM İnşaat tarafından yürütüldüğü, Tevfik Fikret Caddesi ile Dilara’nın dere yatağına düştüğü Kerim Çavuş Caddesi’nde hiçbir uyarı levhasının olmadığı görüldü. İki cadde de, çalışma yapılmasına rağmen hem yaya, hem de araç trafiğine açıktı. Atatürk İlköğretim Okulu’nda okuyan yüzlerce öğrencinin geçtiği Kerim Çavuş Caddesi üzerindeki rögarların kimi taşla, kimi saçla kimi de kontrplakla kapatılmıştı. Mahalle sakinleri önlem alınması için belediyeye başvurduklarını ancak hiçbir önlemin alınmadığını iddia ettiler.

Haberin Devamı

Kanalizasyonda 1.5 km sürüklendi

Dilara’nın cesedi, kanalizasyona düştüğü yerden 1.5 km uzakta, Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu’nun arka tarafında, dere yatağında işçiler tarafından bulundu. Dere yatağından çıkarılan küçük kızın öldüğü doktor tarafından saptandı.

80 milyonluk inşaata bir tabela koyamadınız mı

Dilara Dumru’nun Tavukçu Deresi ıslah çalışmalarını yapan şirketin ihmali nedeniyle öldüğünü İspanya’da öğrenen İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, "Şantiyelerde güvenlik tedbirlerinin çalışmayı yapan firmanın sorumluluğundadır. Tabii ki denetimler yapılıyor" dedi. MVM İnşaat’ın yürüttüğü, 2 bin 250 metre dere ıslahının yapıldığı projenin Mayıs 2007’de tamamlanması öngörülüyor. İSKİ, Tavukçu Deresi’nin ıslahı için yaklaşık 82 milyon YTL harcayacak.

Haberin Devamı

Mimar ve Mühendislik (MVM) Turizm ve Ticaret Ltd. Şti.’nin sahibi Bilal Şahin, AKP’ye yakınlığıyla tanınan bir müteahhit. Bilal Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek, Ali Coşkun, Başbakanlık Müsteşar Vekili Prof. Dr. Ömer Dinçer ile birlikte Birlik Vakfı’nın kurucularından.

Biz uyarı koyduk ama kamyon geçince düşmüş

İSKİ yetkilileri, rögarın önceki akşam betonunun döküldüğünü belirterek şunları söylediler: "Bizim edindiğimiz bilgilere göre rögarın betonu dökülmüş ve üzerine uyarı konmuş. Ancak dün(önceki) akşam saat 23.00 sıralarında bir kamyon bu kapağın üzerinden geçmiş ve kapağı rögarın içine düşürmüş. Bu sabah(dün) olay yerine gidildiğinde rögara bir çocuğun düştüğü söylendi. Yapılan araştırmada olayın maalesef gerçek olduğu öğrenildi. Savcılığın konuyla ilgili araştırması devam ediyor. Olayda sorumluluğu bulunanlar bu raporla belirlenecektir."

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLDİ

Bahçelievler'de dün rögardan kanalizasyona düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Dilara Dumrul, toprağa verildi.

Adli Tıp Kurumundan ailesi ve yakınları tarafından alınan Dilara Dumrul'un cenazesi, Kocasinan Mezarlığı Camii'nde kılınan namazın ardından defnedildi.

Cenaze törenine katılan grup, daha sonra Dilara Dumrul'un rögardan kanalizasyona düştüğü Kerim Çavuş Caddesi'ne gitti.

Burada bir açıklama yapan baba Muhterem Dumrul, “Suçlu kimse cezasını çekecek. Dava açacağım. Hiçbir yetkili de beni aramadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!