Kraliçe'nin doğum önlemi

Güncelleme Tarihi:

Kraliçenin doğum önlemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 00:00

4 günlük gezi için bugün Türkiye’ye gelecek olan Hollanda Kraliçesi Beatrix, yanında oğlunu ve hamile gelinini de getirdi. Gezisinin yarım gününü Kayseri’ye ayıran Beatrix’e Kayserili işadamları yeni doğacak torunun hediyelerini şimdiden verecek.

Haberin Devamı

Hollanda Kraliçesi Beatrix, kendisine eşlik eden kalabalık heyetle Ankara'ya geldi.

Türkiye'ye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak gelen Kraliçe Beatrix'i Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı Nimet Çubukçu karşıladı. Karşılamada Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Saldıray Berk ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Esenboğa Havalimanında askeri törenle karşılanan Kraliçe, kendisini ellerinde Hollanda bayrakları ile ve "Yaşasın Kraliçe" şarkısını söyleyerek karşılayan Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği mensuplarının çocukları ile bir süre sohbet etti. Kraliçe ve gelinine sarı ve pembe lalelerden oluşan buket takdim edildi.

Kraliçe Beatrix'e, oğlu Hollanda Prensi Willem Alexander ve gelini Prenses Maxima'nın yanı sıra yeni kabine üyeleri ve şirket temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Haberin Devamı

KRALİÇE ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI, ATATÜRK'Ü ÖVDÜ

Hollanda Kraliçesi Beatrix Ankara'daki programına Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı. Hollanda Kraliçesi Beatrix, Atatürk'ün kabrine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Kraliçe Beatrix deftere şu satırları yazdı:

/images/100/0x0/55eada0af018fbb8f89ace88
"Türkiye'ye gerçekleştirdiğimiz bu resmi ziyaret, Türk ve Hollanda halkları arasında süregelen ve geçmişi 400 yıl kadar uzanan barışçıl ve dostane ilişkilerinin bir teyididir. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımızı sunuyoruz. Onun ileri görüşlülüğü ve sahip olduğu üstün devlet adamlığı vasıfları günümüze kadar uzanan derin bir etki yaratmış ve özellikle de ülkelerimiz arasındaki yakınlaşmaya önemli katkı sağlamıştır. Onun halkına bıraktığı manevi miras sadece Türk halkının huzur ve refahının temininde ve gelişmesinde değil, aynı zamanda AB ile ilişkilerin yoğunlaşarak ilerlemesine de daimi bir ilham kaynağı olmuştur."
   
Kraliçe Beatrix'in bu mesajı Anıtkabir Özel Defterine Hollandaca ve Türkçe yazılırken, ziyaret sırasında kendisine eşlik eden oğlu Hollanda Prensi Willem Alexander ve gelini Prenses Maxima tarafından da imzalandı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI SEZER, KRALİÇE BEATRIX'İ RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Anıtkabir ziyaretinden sonra Çankaya Köşkü'ne giden Hollanda Kraliçesi Beatrix'i Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer resmi törenle karşıladı. Törende, iki ülkenin ulusal marşları seslendirildi. Bu sırada 21 pare top atışı yapıldı.
   
Onur Kıtasını denetleyen Beatrix, kıtayı “Merhaba asker” diyerek, Türkçe sözlerle selamladı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Kraliçe Beatrix, Sezer'in eşi Semra Sezer, Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander ve Prenses Maxima, basın mensuplarına poz verdiler.
   
Karşılamada, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Ankara Valisi Kemal Önal ve öteki ilgililer de hazır bulundu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eada0af018fbb8f89ace8a
DOĞUM ÖNLEMİ

Nisan sonuna doğru doğum yapması beklenen Prenses Maxima’nın ziyaret boyunca herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmaması için özel önlemler alındı. Ancak Kraliçe Beatrix, olası bir erken doğum ihtimaline karşı, Hollanda geleneğine uygun şekilde torununun ülke topraklarına ayak basabilmesi için yine de yanında Hollanda toprağı getirdi.

KAYSERİ MERAKI

Kraliçe Beatrix, ülkesinde Kayseri’nin Kayapınar İlçesi’nden çok sayıda Türk vatandaşı olması nedeniyle yarın yarım günlüğüne Kayseri’ye geçecek. Beraberinde Shell, ABN Amro Bank, Philips gibi Hollanda’nın dünyaca ünlü birçok şirketinin CEO ve diğer üst düzey yöneticilerini de getiren Beatrix’in Kayseri ziyaretinde, "Anadolu Kaplanı" olarak anılan başarılı Kayserili işadamlarını merak eden CEO’ların da payı olduğu öğrenildi. Kayserili işadamları da, Kraliçe Betrix’i yeni doğacak torunu için hediye yağmuruna tutacak.

SEZER KATILMIYOR

Kraliçe Beatrix, yarın akşam, Bilkent Oteli’nde Hollanda nefesli sazlar orkestrası eşliğinde bir resepsiyon verecek. Resepsiyona, daha önce "türban krizi" nedeniyle İsveç Kralı 16. Carl Gustaf’ın resepsiyonuna katılmayan Cumhurbaşkanı Sezer’in, Hollandalıların "Protokol kurallarınıza uyacağız" sözüne rağmen "İsveçliler alınmasın" diye katılmayacağı bildirildi. 1 Mart’ta İstanbul’a geçecek olan Beatrix, turistik ziyaretleri ve iş dünyasıyla yapacağı toplantıların ardından ertesi gün Türkiye’den ayrılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!