60 kişi belirlendi

Güncelleme Tarihi:

60 kişi belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 00:00

Uludere’de Kaymakam Naif Yavuz’a saldırı görüntülerinin detaylı incelenmesi sonucu 60 kişi tek tek tespit edildi. Gözaltındaki 6 kişinin sorgusu sürerken, diğer saldırganlarla ilgili işlem yapılacağı bildirildi. 6 milletvekilinden oluşan CHP heyeti de Gülyazı Köyü’ne gelerek köylülere başsağlığı diledi ve olayın Meclis’e taşınacağını vurguladı.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Uludere ilçesinin Irak sınırında hava operasyonunda 35 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, Gülyazı köyüne taziyeye giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu sürüyor. Güvenlik güçleri, olayın görüntü kayıtlarını detaylı incelemeye aldı. Yapılan incelemede saldırıya yaklaşık 60 kişinin katıldığı belirlendi. Bu kişiler tek tek tespit edilerek, haklarında gerekli işlemin yapılacağı belirtildi. Olayın ardından rapor alan ve dün görevine başlayacağını açıklayan Yavuz, Şırnak kent merkezinde kaldığı otelde dinleniyor. Yavuz, bugün Uludere’ye giderek görevine başlayacak.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR  

HASİP KAPLAN: BUGÜN BURAYA GELMEYİN

CHP’liler Gülyazı’da

CHP, olayı araştırmak için bölgeye 6 milletvekilinden oluşan bir heyet gönderdi. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’den oluşan heyet dün sabah Gülyazı köyüne geldi. Kalabalık bir köylü grubu tarafından karşılanan CHP heyeti, daha sonra taziye çadırına geçerek, köylülere başsağlığında bulundu. Ölenlerin yakınları ve köylülerle sohbet eden heyet üyeleri sık sık not aldılar. Olaydan sağ olarak kurtulan Salih Encü, CHP’li milletvekillerine yaşadığı olayı ayrıntılarıyla anlattı. Gülyazı Muhtarı Nadir Encü’yü de dinleyen CHP’liler, sorumlularının bulunması için konuyu Meclis’e taşıyacaklarını belirtti. Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, “Gülyazı köylülerini dinledik. Yaşanan talihsiz olay hakkında vatandaşlardan, muhtar ve olaydan sağ kurtulan vatandaşımızdan bilgi aldık. Yaşanan acı, hepimizin acısıdır, halkımızın acısını paylaşarak yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olacağız” dedi.

Haberin Devamı

BAKANLAR GÜLYAZI KÖYÜ'NE GİTTİ / WEB TV

Araştırma önergesi

Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, olayın askeri, ekonomik, güvenlik, sosyolojik vb. tüm yönleriyle araştırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Öztürk ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen araştırma önergesinin gerekçesinde, 29 Haziran 2010 günü Hatay’ın Hassa ilçesi yakınlarında dağa kekik toplamaya giden 3 köylünün, terörist sanan askerlerin açtığı ateşle öldürüldüğü, 1 köylünün de yaralandığı hatırlatıldı. Buna benzer olayın 28 Aralık 2011 günü Şırnak Uludere ilçesi yakınlarında yaşandığı vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!