6 yaşındaki Sümeyye'nin inanılmaz azmi

Güncelleme Tarihi:

6 yaşındaki Sümeyyenin inanılmaz azmi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 16:12

Haberin başlığı: Ne var bu resmi yapmakta... Gerçekten ne var? Konu küçük Sümeyye ise, çok şey yok! Resim yapmak onun için bir tutku. Tıpkı yüzmek gibi. Tıpkı arkadaşlarıyla oynamak gibi. Ancak onun "küçük" bir sorunu var. Doğuştan iki kolu yok... Ama doğuştan inanılmaz bir azmi var. Azmi ile resim de yapıyor. Havuzda yüzüyor, koşuyor, oynuyor ve artık okula da gidiyor.

Haberin Devamı

Küçük Sümeyye okullu oldu 

Eskişehir Özel Samanyolu Gülbahar İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencisi Sümeyye Boyacı okuluna ve arkadaşlarına kısa sürede alıştı. Sınıf arkadaşlarını ve öğretmenini çok sevdiğini belirten Sümeyye Boyacı, “Okula başladığım için mutluyum” dedi.

Özel Samanyolu Gülbahar İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Çetin, Sümeye Boyacı için özel bir masa ve sıra yaptıracaklarını söyledi. Zafer Çetin, Sümeyye’nin kısa sürede sınıf arkadaşlarına alıştığını ve arkadaşları tarafından da sevildiği belirterek şöyle konuştu:
“Sümeyye, hayatla ve kendiyle barışık bir çocuk. 2 kolu eksik ama artıları çok fazla. Kısa sürede okuluna alıştı. Sınıf arkadaşı ve öğretmeni de Sümeyye’yi çok sevdi. Sümeyye için özel bir masa ve sıra yaptırıyoruz. Sümeyye sınıfında özel masasında oturacak kolları olmadığı için ayaklarıyla yazı yazacak. Ayrıca Sümeyye için bir personelimizi de özel olarak görevlendirdik. Bu görevlimiz her konuda Sümeyye’ye yardımcı olacak.”

Anne Semra Boyacı, kızı Sümeyye’nin evde ayaklarıyla resimler yaptığını, yüzme kurslarına katıldığını söyledi. Semra Boyacı, “Bunların yanı sıra evde bebeklerine elbiseler dikiyor, kuklalar yapıyor. Bir şeyleri başarabilmek Sümeyye’yi çok mutlu ediyor” dedi.

YAPTIĞI RESİMLERİ MOSKOVA’DA SERGİLENMİŞTİ

Sümeyye Boyacı’nın ayaklarıyla yaptığı suluboya resimler, Moskova’da bu yıl düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında açılan sergide izlenime sunulmuştu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi ve Spivakov Vakfı Türkiye Temsilcisi Amine Aygistova, Vladimir Spivakov Vakfı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Moskova’da ‘Dostlar Ortamında’ adlı bir etkinlik gerçekleştirdiğini, bu etkinlik kapsamında küçük Sümeyye’nin kişisel eserlerinin sergilendiğini belirtti.

MOSKOVA’YA CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN EŞİNİN DESTEĞİ İLE GİTMİŞTİ

Küçük Sümeyye’nin Vladimir Spivakov Vakfı’nın Müzik Evi’nde açılan serginin, bir Türk çocuğunun Rusya’da açtığı ilk kişisel resim sergisi olduğunu ifade eden Amine Aygistova, “Sümeyye, serginin açılışında, ahşap üzerine resmedilmiş dünyanın beş kıtasını temsil eden bir çiçeği de boyamıştı. Sümeyye’nin annesi ve babası da törende hazır bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün desteğiyle Rusya’ya giden Sümeyye, geçen Mayıs ayında ayaklarıyla yaptığı bir resmi de Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in eşi Svetlana Medvedeva’e gönderdi” dedi.

Sümeyye Boyacı, Rusça’dan Türkçe’ye çevrilen ‘Altın Balık’ adlı masal kitabı için ayaklarıyla resim yapmıştı. Bu resim Rusya Devlet Başkanı Medvedev ile resmi görüşmelerde bulunmak için 12 Şubat’ta Moskova’ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’nde düzenlenen bir etkinlikte verilmişti. Küçük Sümeyye, bu olayın ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün daveti üzerine 27 Şubat 2009 tarihinde Ankara’ya gitmişti. Sümeyye Boyacı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül’e kendi yaptığı ‘Gül Bahçesi’ adlı resim ve bir demet çiçek vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!