6 vücutta yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

6 vücutta yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kavgada ağır yaralanan ve hastanede bir süre aletlere bağlı yaşatılmaya çalışılan gencin organları 6 kişinin umudu oldu.

BURSA'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Yenice Beldesi Belediyesi'nde çalışan 32 yaşındaki Fahrettin Gezer, geçen salı günü işten çıktıktan sonra arkadaşı Enver Esen ve bazı kişilerle kavga etti. Kavgada Gezer arkadaşı tarafından yumruklandı. Ağır yaralanan Gezer, önce SSK, ardından da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Gezer doktorların tüm çabasına rağmen tıbben ölünce, durum ailesine bildirildi.

Ailesi izin verdi

Hilmi-Nebahat Gezer çifti, çocuklarının kalbini, böbreklerini, kornealarını, karaciğerini bağışladı. Yaşlı çift, ‘‘Artık bundan sonra yapacak bir şey yok. Hiç olmazsa çocuğumuzun organları yaşasın’’ dediler. Gezer'in karaciğerinin İstanbul'a, kalbinin Ankara'ya, böbreklerinden birinin Bursa'da nakledileceği bildirildi. Böbreklerden birinin ve 2 korneanın, doku uyumu gerçekleşecek hastalara nakledileceği belirtildi.

Bağışlar artıyor

Bu arada THY'ye ait uçak, kalbi Ankara'ya bıraktıktan sonra karaciğeri İstanbul'a götürdü. Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Marmara Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Oktay, geçen yıl 23 karaciğer, 54 böbrek, 8 kalp, 12 kalp kapakçığı, 28 kornea naklinin gerçekleştiğini hatırlatarak, bu yıl nakil sayısının daha da artabileceğini bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!