6’ncı eşini boşayamadan öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

6’ncı eşini boşayamadan öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2001 00:00


Ayşegül USTA, Kenan İSPİR, Tolga ATAR / İSTANBUL
Haberin Devamı

Ünlü turizmci Ercüment Hakkı Alacakaptan’ın cesedi, yalnız yaşadığı evinde elleri ve ayakları arkadan bağlı bir şekilde bulundu. Ercüment Hakkı Alacakaptan, ‘‘Şeytanüstü bir varlık. Bütün derdi paralarım’’ dediği 6'ncı eşi Aliye Anıl Alacakaptan'dan boşanmaya çalışırken evinde öldürüldü. Polis, Alacakaptan'ın son eşini arıyor.

Turizmci Ercüment Hakkı Alacakaptan, Gümüşsuyu'ndaki evinde, elleri bağlandıktan sonra boğularak öldürüldü. Esrarengiz cinayete kurban giden 77 yaşındaki Ercüment Hakkı Alacakaptan, ölümünden yaklaşık dört ay önce yapılan bir röportajında, altıncı eşi Aliye Anıl Alacakaptan'dan boşanmak üzere olduğunu açıklamış ve ‘‘Gözü, malımda mülkümde. Ölümümü bekliyor’’ demişti. Polis, evinde bulunamayan Aliye Anıl Alacakaptan'ı ifadesine başvurmak için arıyor. Ercüment Hakkı Alacakaptan, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Alacakaptan ve emekli büyükelçi Aydın Alacakaptan'ın ağabeyi, tiyatrocu Ulvi Alacakaptan'ın da babası...

Haseki Hastanesi'nde klinik şefiyken, 1972 yılında görevinden alınıp Darülaceze'ye atanması üzerine, doktorluk mesleğini bırakıp turizmciliğe atılan Ercüment Hakkı Alacakaptan, 7 Ekim 1998'de, Ortaköy Princess Otel'de görkemli bir düğünle dünya evine girdiği altıncı eşi Aliye Anıl Alacakaptan'dan ayrı yaşıyordu.

Boşanmak için Beyoğlu 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı dava, eşinin istediği 300 milyar lira tedbir nafakası ile 10 milyar lira manevi tazminata kilitlenmişti.

TELEVİZYONU 2 GÜNDÜR AÇIK

Gümüşsuyu'ndaki evi 10 milyar liraya ipotekli olan, 280 milyon lira emekli maaşıyla yaşadığını söyleyen Ercüment Hakkı Alacakaptan, boşandığı eşlerine 250 milyon lira nafaka ödüyordu. Ekonomik sıkıntı nedeniyle, kısa süre önce, hizmetçisinin işine de son vermişti.

Gümuşsuyu Kutlu Sokak 14 numaradaki apartmanın 10 numaralı dairesinde yalnız yaşayan Ercüment Hakkı Alacakaptan'ın, cuma gününden beri televizyonunun açık olması, servis istememesi, apartmanın hizmetlisi Perihan Sevdik'in dikkatini çekti. Perihan Sevdik'in ihbarı üzerine dün eve gelen polisler, Alacakaptan'ın, ayakları çarşafla, elleri kravatla arkadan bağlanmış, cesediyle karşılaştılar.

Polis ilk incelemede, Alacakaptan'ın boğularak öldürüldüğünü belirledi. Dirseklerinde yırtıklar oluştuğu görülen Alacakaptan'ın katille mücadele ettiği anlaşıldı.

Cinayet Büro Amirliği dedektifi, evin kapısında zorlama izine rastlamadıklarını, dairedeki kasanın da anahtarla açılmış olduğuna dikkat çekerek, ‘‘Cinayeti işleyenlerin yakın çevresinden olma ihtimali büyük’’ dedi.

Ercüment Hakkı Alacakaptan'ın ölümü, Alacakaptan Ailesi üzerinde şok etkisi yarattı. Prof. Dr. Uğur Alacakaptan, ölüm haberini yurtdışında öğrendi. Ağır bir rahatsızlık geçiren emekli büyükelçi Aydın Alacakaptan'a ise korkunç haberi Anadoluhisarı'ndaki evinde verdiler.

Ercüment Hakkı Alacakaptan'ın çocukları Bedia ve Tayfun Alacakaptan, Gümüşsuyu'ndaki eve geldikten kısa bir süre sonra ifade vermek için Cinayet Büro Amirliği'ne gittiler.

Evliliklerini anlatmıştı

İlk karım melekmiş

Dört ay önce yayımlanan bir röportajında altı evliliğini anlatan Ercüment Hakkı Alacakaptan, üç çocuğunun annesi için ‘‘Bugün onu mumla arıyorum’’ diyor.

‘‘O da ben de tıbbiyede talebeydik. 13 yıl evli kaldık. İlk eşimden neden ayrıldığımı söyleyemem. O da söyleyemez. Kendisi yaşıyor. Doğum uzmanı. Çok para kazanıyor. 10 dairesi var. Öteki karılarıma evler, arsalar, paralar, hediyeler, nafakalar verirken, ilk eşimden kız çocuğumuz dolayısıyla nafaka bile aldım. Meğer o bir melekmiş.’’

İKİNCİ EŞ: HAYVAN DEDİ AYRILDIM

Alacakaptan, banka şefi ikinci eşi için şunları söylemişti:

‘‘Ondan da bir kız çocuğum oldu. Doktorluğun yanısıra reklamcılık yapıyordum. İki banka, reklamını benden kesti. Karıma işlerin kötü gittiğini, kendisine ayda 500 lira eksik harçlık vereceğimi söyledim. Onda cevap vermedi. Gece yatağa yatınca bana dönüp ‘Hayvan' dedi. O gece evi terkettim. 6 yıl evli kaldığım ikinci eşim, evimdeki bütün eşyaları alıp gitmiş.’’

ÜÇÜNCÜ EŞ: NEDENSİZ AYRILDIK

Üçüncü eşimle Marmaris’te turda tanıştık. 4 yıl nikáhsız, üç yıl nikáhlı yaşadık. Hiçbir neden yokken evliliğimizi bitirdik. O Amerika'ya yerleşti, orada öldü.

DÖRDÜNCÜ EŞ: 18 YIL SÜRDÜ

Dördüncü eşim Rum'du. Evlenmeden önce şart koştum ismini değiştirdi. Atina Miloharaki, oldu Ayla Karaca. 18 sene evli kalddıktan sonra boşandık. Şu anda çok zengin.

BEŞİNCİ EŞ: 4'ÜNCÜNÜN ARKADAŞIYDI

Beşinci karımı önceden tanıyordum. Dördüncü karımın arkadaşıydı. Balayımızı Amerika'da yaptık. Kızıyla yaşıyordu. Kışın, onun Etiler'deki evinde yazın benim İstinye'deki evimde oturacaktı. Evlendiğimizde kıştı. Etiler'deki evinde oturmaya başladık. Ben gelince kızının rahatı kaçtı. Bir gün eşim bana ‘Bu evde iğreti oturuyorsun’ dedi. Ben de ‘Yok iğreti oturmuyorum, gidiyorum’ dedim ve gittim. Evliliğimiz sadece 4 ay sürdü.

SONUNCU EŞ: HAYATTAN SOĞUTTU

Geldik beni hayattan ve kadınlardan soğutan son evliliğime. Onunla Antalya'da tanıştık ve 3.5 ay beraber yaşadım. 1998'de evlendik. 1999'da evi terketti. Kadınlar birer şeytan ama bu şeytanüstü bir varlıktı.

Servetini kadınlara dağıttı

Ercüment Hakkı Alacakaptan, ‘‘Bana sadece, turizm sayesinde yaşadıklarım kaldı’’ diyordu.

İlk evliliğini yarım kilo lokumla yaptı.

İkinci eşine bir yazlık, ondan olan kızına Suadiye'de dayalı döşeli bir ev verdi.

Dördüncü eşine, Teşvikiye'de 160 metrekare daire, Seferihisar'da köşk, Gökçeada'da iki dönüm arsa.

Son eşiyle Honk Kong'a gidip gelinlik diktirdi. 1998 yılında 1.5 milyar lirayı düğün için harcadı.

Benim eşim şeytanüstü bir varlık

‘‘Kadınlar birer şeytan ama bu şeytanüstü bir varlık. Bütün derdi paralarım, kredi kartları ve banka hesaplarım’’ diye bahsettiği son eşine açtığı boşanma davasının 20 Şubat'taki duruşmasından beklediği sonuç çıkmadı. Ercüment Hakkı Alacakaptan son eşi Aliye Anıl Alacakaptan için ‘‘Beş karımdan hiç biriyle kavga ederek ayrılmadım. Bununla devamlı kavga ediyorduk. Evden gittikten sonra 15 gün içinde 2.5 kilo aldım’’ diyor röportajında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!