6 milyon dolarlık boşanma davası

Güncelleme Tarihi:

6 milyon dolarlık boşanma davası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 01:20

18 şirketin yönetim kurulunda görev yapan Turkven Private Equity’nin Genel Müdürü Seymur Tarı, 14 yıllık avukat eşi Mevhibe Eda Cemali Tarı’dan boşandı.

Haberin Devamı

İstanbul Aile Mahkemesi’ne Mevhibe Eda Cemali Tarı’nın avukatı aracılığıyla açtığı davaya göre; 11 Ağustos 2001’de evlenen çiftin iki çocukları oldu. Taraflar arasındaki kültür farklılığı ve şiddetli geçimsizlik gitgide arttı, birliktelik gün geçtikçe çekilmez hal aldı.


AYRI YAŞAMAYA BAŞLADI


Davalı Seymur Tarı, 30 Ağustos 2014’te evden ayrılarak ayrı ikametgah edindi. Geçimsizlik ve huzursuzluk tarafların mesleki, sosyal ve psikolojik bütünlüğüne zarar verici boyutlara ulaştı. Aile içindeki huzursuzluğun mesleki yaşamlarına da olumsuz yansıması üzerine Mevhibe Eda Cemali Tarı, boşanma talebinde bulunmak zorunda kaldı.


İŞTE PROTOKOL


Ayrı yaşamaya başlamalarıyla fiilen sona eren evliliğin devamında taraflar, çocukları, toplum ve aile bütünlüğü bakımından fayda bulunmadığını dava dilekçesinde anlatan Mevhibe Eda Cemali Tarı’nın avukatı, çiftin boşanma için anlaştıklarını ve protokol oluşturdukları belirtti. Protokol şöyle: “İki çocuğun velayeti anneye bırakılacak. Seymur Tarı, maddi tazminat karşılığı eşine 15 yıl boyunca her yıl 200 bin dolar ödeyecek. Ayrıca mal paylaşımından kaynaklanan 6 milyon 60 bin doları da eşine ödeyecek. Boşanma sonrası Mevhibe Eda Cemali Tarı, kocasının soyadını kullanmaya devam
edecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!