6 istifa bekliyor

Güncelleme Tarihi:

6 istifa bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Altan Öymen, İçel krizinde kendisiyle ters düşen parti yöneticilerinin istifasını bekliyor. Öymen, il başkanları toplantısının sonunda yaptığı konuşmada, ‘‘Deniz Bey, gazetelere aday olmadığını söylüyor. Herhalde Ertuğrul Günay da aday olmuyor. O zaman ben tek başıma gölge dövüşü yapacak değilim’’ diyerek, genel başkanlık seçiminden vazgeçti. Böylece CHP'de Genel Başkanlık yarışı şimdilik gündemden çıkarken, İçel krizinde gözler Öymen'le ters düşen parti yöneticilerine çevrildi. Edinilen bilgiye göre, İçel krizinde Öymen'in isteğinin tersine oy kullanan Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ile Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Algan Hacaloğlu, Fuat Çay, Ali Dinçer, Mahmut Yıldız ve Haluk Özdalga'nın görevlerinden istifa etmeleri durumunda sorun çözülmüş sayılacak. Öymen'e yakın kaynaklar, ‘‘İçel'de üye yazımında usulsüzlük yapan örgüt yöneticilerinin görevden alınmasına karşı çıkan parti yöneticileri istifa ederlerse, bunların yerine yenileri seçilir ve sorun da kurultaysız bir şekilde çözülmüş olur’’ dediler.

RAHATSIZ DEĞİLİM

Öymen, kendisinin eski Genel Başkan Deniz Baykal'a gösterilen ilgiden rahatsızlık duymadığını, il başkanları toplantısındaki konuşmasında da böyle bir ifadesi olmadığını söyledi. Öymen, ‘‘Ben ‘Deniz Baykal'a daha çok ilgi gösteriliyor' diye bir şikayette bulunmadım. Eski Genel Başkanla, yeni Genel Başkan arasında ilgi mukayesesi yapmadım. Partide yapay bir şekilde ilgi yarışı başlatmaya çalışarak mukayeseler yapılmasına çalışanları eleştirdim’’ dedi. Bazı partililerin ‘‘Öymen-Baykal yarışı’’ yaratmaya çalıştığını öne süren Öymen, kendisiyle Baykal’ın iki gün arayla Bursa'ya yapacakları gezinin parti örgütünce bir yarışa dönüştürüldüğünü belirtti.

CHP 77 yaşında

CHP, bugün 77'nci yaşını yine kurultay tartışmaları arasında kutluyor. CHP'liler kutlama programı çerçevesinde ilk olarak Genel Başkan Altan Öymen başkanlığında Anıtkabir'e giderek partinin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk ile ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün mozolelerini ziyaret edecekler. Ankara'daki kutlama programı Ankara İl Başkanlığı'nın Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenleyeceği panel ve kokteylle sürecek. Öymen, Anıtkabir ziyaretinin ardından İzmir'e giderek burada il başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!