6 fakülteye dekan ataması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

6 fakülteye dekan ataması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 12:17

Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında, 6 fakülteye dekan atandı.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Yükseköğretim Genel Kurulu 2011 yılının 2. toplantısını yapmak üzere dün toplandı.

Toplantıda, eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Buna göre, devlet üniversitelerine ait 6 fakülteye dekan ataması yapıldı.

Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Muhammet Yıldırım, Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Ayhan Çelik, Gaziosman Paşa Üniversitesi Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Gaziosman Paşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Hanifi Vural, Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Fakültesine Prof. Dr. Selim Sivrioğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Bayram atandı.

Toplantıda, iki vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kuruluna önerilen adaylar konusunda, olumlu görüş bildirilmesine karar verildi. Bu üniversiteler ve dekan adayları ise şöyle:

“Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Hüseyin Cömert, Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fahrettin Ömer Gökay”

Toplantıda, üç vakfın kurmak istediği üniversitelere ilişkin sunumlar izlenerek, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verildi. Bu vakıf ve üniversiteler ise şöyle:

“Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı Altın Koza Üniversitesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı (TİVAK) ile Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Ankara Bilge Üniversitesi”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!