6 ayda uygulanmazsa parti kapatılabilir

Güncelleme Tarihi:

6 ayda uygulanmazsa parti kapatılabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 02:00

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, kararın tebliğ tarihinden itibaren altı ay içinde ihtarın yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Kılıç, ihtarın yerine getirilmemesi halinde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın SPY'nin 104. maddesi gereğince kapatma davası açabileceğini belirtti. Kılıç, ihtar gerekçesini soran bir gazeteciye ‘‘Biliyorsunuz ki, kararın gerekçeleri yazılıp imzalanmadan söylenmez.Onun dışında o gerekçeyi öğrenemezsiniz. Başgerekçe, SPY‘nin 104. maddesidir’’ dedi. Kılıç, ‘‘Erdoğan kurucu üyelikten çıkıp, üye olarak Genel Başkan olup siyasi hayatına devam edebilir mi?’’ sorusuna ise bu konuda yorum yapmayacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin de mahkemeden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, toplantılarında sadece Erdoğan’ın kurucu üyeliği nedeniyle ihtar istemini görüştüklerini belirterek, başvuruyla sınırlı olmak üzere karar verdiklerini açıkladı. Bumin, bir gazetecinin, ‘‘Erdoğan genel başkan olarak kalabilecek mi?’’ sorusuna, kendilerinin sadece Erdoğan'ın kurucu üyelikten çıkarılması için partiye ihtar verdiklerini tekrarladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!