5'inci katta can pazarı

Güncelleme Tarihi:

5inci katta can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 12:11

KONYA'da bir apartmanın giriş katında çıkan yangının dumanları tüm apartmanı sardı. Dumanlar, havalandırma boşluğundan geçerek 5'inci katta yoğunlaşınca dairede bulunan anne ve 4 çocuğu ölümle burun buruna geldi. Pencereden sarkarak nefes almaya çalışan aile, itfaiyenin vinçi ile mahsur kaldıkları daireden kurtarıldı.

Haberin Devamı

Yangın, saat 01.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Nalçacı Caddesi'nde bulunan Anadolu Sitesi’nde meydana geldi. Gece yarısı giriş katta meydana gelen yangının dumanları tüm apartmanı sardı. Dumanlar havalandırma boşluğundan geçerek 5'inci katta yoğunlaştı. Bu sırada evde bulunan 40 yaşındaki Kıymet Yavuz ve çocukları 10 yaşındaki Abdülhamit, 11 yaşındaki Alptekin, 16 yaşındaki Selen ve 8 aylık Murat Yavuz dumanların etkisi ile mahsur kaldı. Dışarı çıkamayan anne ve 4 çocuğu evin penceresine çıkarak burada nefes almaya çalıştı. Yaklaşık 20 dakika mahsur kaldıkları daireden kurtarılmayı bekleyen anne ve 4 çocuğu kurtarılmayı beklerken ağlamaya başladı. Gelen itfaiye ekipleri vinç yardımı ile 3 kardeşi kurtardı. Kurtarılan 3 kardeş, korku içinde anne ve diğer kardeşlerinin kurtarılmasını bekledi. Anne ve bebeği de kurtarıldıktan sonra aile gelen ambulans ile Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan anne ve 4 çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Apartmanın 3'üncü katında oturan 59 yaşındaki Abdullah Durukan ve eşi 56 yaşındaki Ümmü Gülsüm Durukan da dumanlardan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Apartman sakinleri yangını, psikolojik sorunları olan ve eşi tarfından alkollü olduğu gerekçesi ile eve alınmayan Osman Halat'ın çıkardığını iddia etti. Gözaltına alınan Halat, polise verdiği ifadede, “Uyumadan önce sigara içmiştim. Sanırım sigara sönmemiş ve bu nedenle yangın çıkmış” dedi. Polis ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!