5'inci kata çatıdan atlayıp tecavüz etti

Güncelleme Tarihi:

5inci kata çatıdan atlayıp tecavüz etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 01:59

Çatıdan atlayıp girdiği evde, yalnız yaşayan öğretim üyesine bıçak dayayıp tecavüz eden gaspçı, kaçmaya çalışırken komşular tarafından yakalandı.

İzmir'de üniversite öğretim üyesi 43 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. G.S., Karşıyaka'daki evine giren Yücel Urcanlı (39) adlı bıçaklı zorbanın tecavüzüne uğradı. Olay, önceki gece saat 01.00 sıralarında Karşıyaka'da meydana geldi. Bir Almanla evli kaldıktan sonra ayrılıp İzmir'e yerleşen ve bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. G.S, 5 katlı apartmanın en üst katındaki dairede tek başına televizyon seyrederken ses duydu.

Balkondan girdi

Balkona doğru yöneldiğinde, çatıdan balkona atlayan ve kapıyı açıp içeri giren Yücel Urcanlı adlı saldırganla karşılaştı. Saldırgan elindeki bıçağı, korkudan tir tir titremekte olan öğretim üyesi kadının boğazına dayadı. Saldırgan, etkisiz hale getirip yatak odasına sürüklediği kadına acımasızca tecavüz etti. Tehditler savuran tecavüzcü, öğretim görevlisinin cep telefonuyla 10 milyon lirasını alıp kaçmaya kalkıştı. O sırada, evinin dış kapısını açan G.S., can havliyle ‘‘İmdat!’’ diye bağırdı. Apartman sakinleri, feryatlar üzerine yardıma koştu.

Odaya kilitlediler

Tecavüzcü gaspçı apartmandan çıkmak üzereyken yakalandı ve bir odaya kilitlendi. Apartman sakinleri, 155 Polis İmdat'ı arayıp gelen polislere saldırganı teslim ederken, dairesinde yarı baygın halde bulunan talihsiz kadın Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktor kontrolünden geçirilen G.S'nin tecavüze uğradığı raporla belgelendi, giysilerindeki sperm örnekleri de incelemeye alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hırsızlıktan sabıkalıymış

Saldırganın üzerinden arkadaşı Yücel Uz adına düzenlenmiş, kendi fotoğrafı yapıştırılmış kimlik çıktı. Gerçek adı Yücel Urcanlı olan hırsızlıktan sabıkalı saldıran sorguya götürülürken, ‘‘Benim bu kadınla bir aydır ilişkim var. Suçlamaları kabul etmiyorum’’ diye bağırdı. Urcanlı'nın üzerinden iki kadının nüfus cüzdanı ve bazı adresler, imitasyon kolye, yüzük, bilezik, porno dergi sayfaları çıktı.

Polis gelmiş bulamadan gitmiş

Apartmanda polisin yaptığı incelemede tecavüzcü gaspçı Yücel Urcanlı'nın çatıya, kapı kilidini kırarak ulaştığı, buradan apartmanın en üst katındaki dairenin balkonuna atladığı belirlendi. Bu arada apartman sakinleri aynı gece kapı zillerinin çalındığını, olayı polise bildirdiklerini açıkladı. Polisin apartmana gelip inceleme yaptığı, kimseyi bulamadığı, olay yerinden ayrıldıktan kısa süre sonra ihbar gelince dönüp saldırganı gözaltına aldığı kaydedildi. Polis yetkilileri sanığın kapı zillerini apartman kapısını açtırmak ve kimin evde olup olmadığını kontrol için çalmış olabileceğine dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!