Hale'nin yeni kalp sevinci

Güncelleme Tarihi:

Halenin yeni kalp sevinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 14:23

KALP nakli umuduyla girdiği ameliyathanede, bağışlanan organın son anda ‘nakle uygun olmadığı’ kararı verilince, açılan göğsü kapatılıp çıkan 17 yaşındaki Hale Erdem'in yaşadığı büyük hayal kırıklığından 13 gün sonra, şans yeniden yüzüne güldü.

Gaziantep'de eski sevgilisi öğretmenin gözleri önünde intihar eden 26 yaşındaki Uğur Keser'in bağışlanan kalbi hayatı pamuk ipliğine bağlı Hale'yi yeniden yaşama bağladı. Hale Erdem, dramının DHA tarafından duyurulduğu gün yeni nakil için ameliyata girdi, “Çok sevinçliyim, umutluyum. Bu bağış bana güç verdi” dedi.

Ege Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği son iki hafta içinde, kalp nakli bekleyen hayatının baharındaki Hale Erdem'in kısa aralıklarla yaşadığı sevinçlere, üzüntülere, tükenen umutlarının yeniden yeşermesinin yarattığı mutluluk tablolarına sahne oldu. Azrail ile burun buruna yaşayan Hale Erdem ile her dakika yanında ona destek olmaya, moral vermeye çalışan babası Ramazan Erdem ve nişanlısı Sabri Başer'in kah ağlayıp kah güldükleri anlara DHA muhabirleri tanık oldu.

1.5 yıl önce aynı hastalıktan ağabeyi Namık Göral Erdem bağış organ beklerken hayatını kaybeden Hale Erdem, ameliyat masasında bıraktığı nakil olma şansını 13 gün sonra yeniden yakaladı. Hale Erdem 13 gün önce bağışlanan kalple ameliyathaneye giren, ancak bu bağış kalbin nakledilmesi halinde sorun çıkacağı anlaşılınca açılan göğsü dikilip eski kalbiyle ameliyathaneden çıkan genç kız, görüştüğü DHA muhabirlerine yeni bir hayat yaşayacağına dair tüm umutlarını yitirdiğini söyledi.

Bu görüşmenin üzerinden 24 saat geçmeden, haberin yayınlandığı gün Hale Erdem, yeni bağış müjdesiyle büyük sevinç yaşadı. Hale'nin yeniden yüzünün gülmesine neden olan müjde Gaziantep'ten geldi. Sevgililer Günü arefesinde eski öğretmen sevgilisiyle barışmak için Ankara'dan Gaziantep'e giden ancak barışma teklifinin geri çevrilmesi yüzünden başına silah dayayıp intihar eden Uğur Keser'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesinin yaptığı organ bağışı Hale'nin ikinci yaşam şansı oldu.

Haberin Devamı

NAKİL BAŞARILI

Hale Erdem'in şans yüzüne ikinci kez gülerken, ameliyatını Prof.Dr. Mustafa Özbaran, Doç.Dr. Tahir Yağdı, Op.Dr. Çağatay Engin ve Op.Dr. Fatih Ayık'tan oluşan ekip gerçekleştirdi. Naklin başarıyla gerçekleştiğini belirten Doç.Dr. Yağdı, “13 gün önce de Hale'ye kalp çıkmıştı. ancak ameliyata aldığımızda kalbin nakle uygun olmadığını gördük, zor bir karar alarak takmaktan vazgeçtik. Eğer o kalbi nakletseydik hasta için ileride sorun olacaktı. Doğru karar vermişiz. Hale'ye şans ikinci kez güldü. Yeni kalp nakledildi. Hastamızın sağlık durumu iyi. Bir süre yoğun bakımda tutacağız” dedi.

Öte yandan büyük bir heyecanla naklin gerçekleşmesini bekleyen emekli teknisyen baba Ramazan Erdem, çok mutlu olduğunu söyledi. Mutluluğunu tarif edecek kelimeler bulamadığını belirten baba Erdem, kızını hayata döndüren kutsal bağışı yapan aileye teşekkür etti, talihsiz gence rahmet diledi. Baba Erdem, “Öyle bir sevinç ki bu havalara uçtum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nişanlısını ameliyata moral öpücükleriyle uğurladığını belirten Sabri Başer de, “Hale ameliyata sevinçle gitti. Bana korkmadığını, olmasa da yeniden umutlanacağını söyledi. Hayallemizin gerçekleşmesi için herşey yolunda gidiyor, çok sevinçliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!