Batman'da kan örnekleri inceleniyor

Güncelleme Tarihi:

Batmanda kan örnekleri inceleniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 00:00

Kuş gribi 11 ay sonra Batman’da ortaya çıktı. 4 çocuktan alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderildi.

Haberin Devamı

Kuş Gribi 11 ay sonra Batman’da ortaya çıktı. Gercüş İlçesi Boğazköy köyündeki şüpheli tavuk ölümlerini inceleyen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, köyden alınan numunelerde kuş gribi belirledi  Dün sonuçlanan tetkikler uyarınca Boğazköy civarında 10 kilometre yarıçapında karantina uygulaması ve kanatlı itlafı başladı.

Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Boğazköy köyünde gribal enfeksiyona yakalanan Selman Çakır (16), Ramazan Tuncer (3), Mehmet Tuncer (1,5) ve Meral Nur Çakır'dan (3) kan örneklerinin alınarak Ankara Hıfzıssıhha Merkezine gönderildiğini söylediler.

Çocuklarda kuş gibi olup olmadığının kesinlik kazanmadığını, gribal enfeksiyona yakalanmaları nedeniyle şüphe üzerine kan örneklerinin alınarak Ankara'ya gönderildiğini kaydeden yetkililer, Mehmet Tuncer'in Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde, diğer 3 çocuğun da Gercüş Devlet Hastanesinde tedavilerine başlandığını bildirdiler.

Haberin Devamı

Gercüş'te tavuklarda görülen gribi nedeniyle şüphe üzerine Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan çocuğun durumunun iyi olduğu bildirildi. Gercüş'e bağlı Boğazköy'de kuş gribini ribal enfeksiyon geçirmekte olan ve kuş gribi şüphesiyle D.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk İntaniye Servisine kaldırılan Ramazan Tuncer'in (3) tedavisi sürüyor. Hastane yetkilileri, çocuğun kuş gribi şüphesiyle kendilerine getirildiğini ve şu anda durumunda bir değişiklik olmadığını belirterek “Şu anda hastayı izliyoruz. Tetkiklerini Ankara'ya gönderdik, sonuçlarını bekliyoruz. Durumunda bir gelişme yok, ancak kötüleşme olmasın diye semptomatik tedavi uyguluyoruz” dediler.

UYARILAR

Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:

* Kümes hayvanlarını açıkta bulundurmayın.

* Kümes hayvanı yetiştiricileri, ani ve toplu ölümleri bakanlığın en yakın birimine bildirin.

* Ölen hayvanları çevreye atmayın.

* Hastalıktan şüpheli veya ölmüş kümes hayvanlarıyla hiçbir şekilde doğrudan temas etmeyin.

* Ticari yetiştiricilik yapan kanatlı işletmeleri biyo-güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkarsın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!