İsmailağa Camii'nde linçe müebbet istemi

Güncelleme Tarihi:

İsmailağa Camiinde linçe müebbet istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2007 16:06

FATİH’teki İsmailağa Camii emekli imamı Ali Bayram Öztürk’ün katil zanlısı Mustafa Erdal’ın linç edilmesi olayına ilişkin Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke hazırladı. Kan örnekleri, olay yerinden alınan DNA örneklerine uyduğu belirlenen İrfan Can ile Ali Akan’ın ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen fezlekede, linç sırasında katil zanlısı Mustafa Erdal’ı minbere doğru iterek ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla tutuklanan İrfan Can ile tutuksuz zanlı Ali Akan hakkında TCK’nın 81'inci maddesi uyarınca kamu davası açılması istendi. Can ile Akan’nın kan örneklerinin olay yerinden DNA örneği ile uyuştuğu kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, fezlekeyi inceleyerek linç olayına ilişkin iddianame hazırlayacak.

‘BIÇAĞI ELİNDEN ALIP MİNBERE DOĞRU FIRLATTIM’

Olayı gördüğünü söyleyen tek kişi olan İrfan Can, 15 Eylül 2006’da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Can, savcılığa verdiği ifadesinde, “Hocama,, meczubun bıçağı ikinci kez sapladığını gördükten sonra engellemek için elini tuttum. Bıçağı elinden aldıktan sonra meczubu minbere doğru fırlattım. Sonra hocamı hastaneye götürmek için kalabalığın arasından ayrıldım” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!