Silahlı 100 bin peşmerge Türkmen katliamı için Kerkük’te

Güncelleme Tarihi:

Silahlı 100 bin peşmerge Türkmen katliamı için Kerkük’te
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2007 00:00

Türkmeneli Sağlık Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Kerkük’e 400 bin peşmerge getirildiğini, bunlardan 100 bininin silahlı olduğunu ve Türkmenlere katliam yapmak için beklediğini iddia etti.

Irak’ta 3 milyon Türkmen’in yok sayılmaya çalışıldığını vurgulayan Beyatlı, "Türkmenler olarak hep demokrasiden yana olduk. Ancak bu noktada sabrımızı zorluyorlar. Özellikle Kerkük’te Türkmenleri zor tutuyoruz. Bölgeyi Kürt Bölgesi olarak göstermek için yüz binlerce peşmergeyi getirip Kerkük’e yerleştirdiler. Türkmen bölgesi olan Kerkük’ü dışarıdan gelen Kürtlerle değiştirmeye çalıştılar. Şimdi de Kerkük için referandum konusu çıktı. Kerkük’ün Irak’ın kuzeyindeki oluşuma bağlanıp bağlanmaması bu referanduma göre belli olacak" dedi.

TEHLİKELİ OYUN

Yapılacak olan referandum yüzünden Türkmenlere yönelik bir katliam olabileceğini söyleyen Beyatlı, şöyle devam etti:

"Kerkük’teki bu katliam, sadece Türkmenlere yönelik değil kuzeyden gelen Kürtler tarafından Türkmenlerin yanında olan Araplar ve Kerkük Kürtlerine karşı da yapılacak. Kuzeyden gelen 400 bin peşmerge hızlı şekilde silahlanıyor. Şu anda Kerkük’e getirilen 400 bin peşmergeden 100 binin üzerindeki silahlıları Türkmenlere katliam uygulamak için bekliyor. Peşmergeler Kürt ve Türkmen kardeşliğini ortadan kaldırmak için çok tehlikeli oyunlar oynamaktadırlar. Türkmenler bu oyuna gelmeyecek. Bu oyunu bozmak için de elimizden gelen ne ise mücadele edeceğiz."

BÖLGE KARIŞACAK

Irak’ta Ekim ayına kadar güçlü bir hükümetin gelmeyeceğini Irak ve ABD’li yetkililerin de çok iyi bildiğini ifade eden Beyatlı, "Hükümet gelmeden yapılacak bir referandum bölgeyi karıştıracaktır. Referandum sadece Kerkük’te değil tüm Irak genelinde yapılmalı. Ya da eski sayıma göre referandum yapılsın. Yarım milyon Kürt’ü Kerkük’e getirdikten sonra referandum gerçekçi olmaz. Bu referandum 3 milyon Türkmen’i gözardı etmektir. 3 milyon Türkmen’in ölümüne karar vermektir. Ancak Türkmenler buna sessiz kalmayacaktır. Gereği ne ise yapacaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!