Ekşi Sözlük’te sanal darbe mi

Güncelleme Tarihi:

Ekşi Sözlük’te sanal darbe mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

İnternet üzerinde binlerce yazara sahip olan, 7 yıldır her gün kişiler, olaylar, kavramlar üzerine yorumlar eklenen Ekşi Sözlük’te, dün yönetim değişikliği olduğu iddia ediliyor.

Medyatava’nın haberine göre; sitenin kurucusu ve sahibi ABD’de yaşayan "ssg" nickli Sedat Kapanoğlu’nun tüm yetkileri elinden alındı, yazar olarak siteye girişi engellendi. Bazı üyeler 21 Aralık’ın Kapanoğlu’nun 30’uncu doğumgünü olduğunu ve bunun için şaka yapıldığını iddia etti. Ancak sitede ideolojik kamplaşmalar olduğu iddiaları üzerine yönetimin yeniden yapılanma içine girmek için böyle bir operasyonu kendilerinin yapmış olabileceği de belirtiliyor.

Ekşi Sözlük takipçileri dün sabah siteyi açtıklarında şaşırtıcı bir açıklama ile karşılaştılar. Dün saat 10.01’de "aethewulf" nick’ini kullanan sözlük yazarı tarafından yapılan bir deklarasyonda, ’Sözlüğü daha iyi günlere götürmek için’ yapılan "müdahale" ile; "sag, armonipolisi, düdüklü tencere, feeling the blanks, kanzuk ve canbo" nickli yazarların sözlük yönetimine dair bütün yetkileri alındığı bildirildi. Sözlük yazarları, gün boyunca konunun gerçek olup olmadığını, bunun "ssg"ye yapılan bir şaka olup olamayacağı üzerinde tartışıp olan biteni anlamaya çalıştı. Ancak akşama kadar, sabahki açıklamanın aksine bir durum olmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!