O asker yalan söylüyor

Güncelleme Tarihi:

O asker yalan söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2006 00:00

Emekli Korgeneral Köksal Karabay, "Çuval skandalı" için, "Gözcüleri satın alıp Türkleri gafil avladık" diyen Amerikan tim liderine, "Gafil avlanmadık, Kerkük’ten itibaren takipteydik. Sokağa girdiklerinde de bizimkiler çatı ve balkondaki mevzilerinde silahlarının başındaydı" diye yanıt verdi, iddiaları şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

HELİKOPTERİ DE Mİ GÖRMEDİ BİZİMKİLER

Amerikalı, ’Türk askeri hazırlıksız yakalandı, baskın konusunda uyarılmadı’ diyor. Bu tamamen gerçek dışıdır. Nasıl oluyor, Kerkük’ten itibaren takip ediyoruz. Araçlarının Talabani’nin sarayına doğru gittiğini, sonra bizim sokağa geldiğini... Sokağa gelmeden önce dışarıda görevlendirilen iki astsubay gelip bilgi verdi. O sırada bir helikopter (0) çizerek havada dolaşıyor, ama bizimkilerin haberi yok diye iddia ediyor.

DERDEST ETTİKLERİ KYP’NİN PEŞMERGELERİ

Parayla satın alındıklarını söylediği’ kapıdaki peşmergeler gözcü değil, KYB’nin tahsis ettiği nöbetçiler. Biz onları gözcü olarak tutmadık. ’Aşağıda bir kaç kişiyi derdest ettiklerini’ söylüyor. Yanlış. Bizimkiler o sırada yukarıda. Derdest ettik dedikleri peşmergeler. ’Televizyon izliyorlardı’ diyor. Bu da yanlış. Televizyon sadece aşağıda peşmergelerin odasında var. Yukarıda televizyon yok.

Haberin Devamı

TÜRK ASKERİ ÇATI VE BALKONDA MEVZİDEYDİ

/images/100/0x0/55ea0b83f018fbb8f866b718

Savaşmaya bile fırsatları olmadı’ diyor. Tamamen yanlış. Sokağa girdiklerinde bizim askerlerin hepsi silahlarının başındaydı. Biri çatıda, biri balkonda mevzi almışlardı. ’Türk askerinin sayısı 12 ila 15 idi. Askerlerin silahlarına davranacak zamanı olmadı’ diyor, bu da yanlış. ’Askerler üst kattaydılar’ diyor, bu ifade de şöyle doğru değil. Bizim personelimiz ’ateş etmeyin’ emrinden sonra yukarıda toplandılar. ’Silahlarını bırakmışlar’ diyor. Personelin kendi kullandığı silahların dışındaki malzemeler tabii ki üst kattaydı. Müttefik bir ülkenin askerine yapılması gereken muameleyi yaptık ve saygıda kusur etmedik’ diyor. Eğer saygı buysa saygısızlık nedir bunu sizin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

HERHALDE BİRİLERİ LAFLARI ONA SÖYLETTİ

Bu konuşan kişinin makamı, mevkisi bu kadar siyasi bir konuşmayı yapmaya yeterli mi bilemiyorum. Ama barış bundan önce bozulmuştu da bu mu tamir etti? Konuşan kim? Rütbesi nedir? Çavuş mudur, astsubay mıdır bilmiyorum. Kerkük’teki barıştan söz ediyor bu kişi. Ondan önce Kerkük’te büyük bir olay, gürültü yok ki. Bu baskın Kerkük’te barışı mı sağladı yoksa daha büyük sorunlar mı çıkardı, takdir sizlerin. Herhalde biri ona bunları söyletti. Yoksa onun söyleyeceği bir laf değil bu.

VALİYE SUİKAST YANLIŞ İSTİHBARAT

Valiye suikast yapılması riskini göze alamazdık’ diyor. Neticede görüldü ki öyle bir şey yok. Yanlış bir istihbarata kurban gittiklerini kabul etmeliler. Valiye bir suikast var mıydı, bunu ortaya çıkarabildiler mi? Bu da yanlış.

Haberin Devamı

Müttefikin kalleşini tahmin edemedik

Amerikalı kendi yönünden böyle anlatıyor. Sanki büyük bir başarı göstermişler. Bizim tim uyuyormuş... Bizim tim adım adım takip ediyor kendilerini. Ölümden korktukları için ateş etmedikleri iddiası yanlış. Bu çocuklar defalarca ölümden dönmüşlerdir. Hepsi de kahraman arkadaşlardır. Memleketleri için canlarını vermekten asla korkmazlar. Canlarını seve seve feda ederler. Bunlar (Amerikalılar) bizim müttefikimiz, o binaya daha önce de gelmişler, oturmuşlar, konuşmuşlar, çay içmişler. ’Bir müttefikin böyle bir kalleşlik yapabileceğini tahmin etmedim’ diyor bizim tim komutanı, bundan daha açık nasıl ifade etsin.

Acemiydiler... Ateş etseydik 60-70’i ölürdü

/images/100/0x0/55ea0b83f018fbb8f866b71a

Haberin Devamı

Köksal Karabay, Türk askerinin neden ateş etmediği konusunda da şunları söyledi: "Bizim tim komutanımız neden ateş edilmediğini Amerikalı General Slyvester’a açıklamıştı. Amerikalıların gerçekten teknik imkanları çok güçlü olabilir. Ama o kadar acemice giriyorlar ki sokağa, ateş emri verilse 60-70 Amerikan askeri ölürdü. Bizimkiler de ölürdü. Ama sonuçta iki ülke arasında öyle bir yara açılırdı ki, bu kolay kolay kapanmazdı. Birincisi bu nedenle ateş emri verilmedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!