İki koyun gütmemiş erken seçim istiyor

Güncelleme Tarihi:

İki koyun gütmemiş erken seçim istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2006 00:00

Partisinin Sosyal İşler Başkanlığı toplantısına katılan Başbakan Erdoğan erken seçim isteyenlere sert çıktı. Erdoğan "Hayatlarında affedersiniz iki koyun gütmemiş olanlar kalkıp diyorlar ki erken seçim. İşi bilenler, ’erken seçim istikrarsızlıktır’ diyorlar ve bunu istemiyorlar" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce erken seçime gidilmesi"ni doğru bulduklarına ilişkin haberlere yeni bir tartışma yaratacak sözlerle yanıt verdi. Erdoğan, "Hayatında iki koyun gütmemişler kalkıp erken seçim istiyor", "Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır" sözleriyle erken seçim isteyenlere tepki gösterdi.

Erdoğan, dün partisinin "Sosyal İşler Başkanlığı" toplantısı için genel merkez binasına gelişinde gazetecilerin, "Cumhurbaşkanı’nın açıklaması oldu, Nisan’da erken seçim yapılması gerektiğini söylüyor" sorusu üzerine, önce "Nerede olmuş?" diye sordu. Erdoğan, daha sonra "Ben duymadım. Cumhurbaşkanı’ndan böyle bir şey duymadıktan sonra bunlara inanmam. Kusura bakmayın medya aracılığıyla da bunları değerlendirmem" dedi. Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken ve sonrasında parti toplantısında şu mesajları verdi:

OLSA DUYMUŞ OLURDUM

Her hafta Cumhurbaşkanı’mızla görüşüyorum. Böyle bir şey olduğu zaman bunları bizzat kendisinden duymuş olurum. Kaldı ki bu konuda Anayasa’nın amir hükmü ortadadır. Buna göre hareketle mükellefiz. Meclis’te sıkıntılı bir yapı yok. Meclis’te şu anda 355 milletvekiline sahip olan bir iktidar partisi var. Şu anda piyasaları olumsuz şekilde etkileyebilecek bir adımı atmayı da asla düşünmüyoruz. Başka hesaplar içinde girmek suretiyle ülkeyi tekrar o eski alışkanlıklarına döndürmek isteyenler var. Biz o eski alışkanlıklar içerisine de asla girmeyiz. Böyle bir hesabımız da yok.

AÇ TAVUK BENZETMESİ

Birileri, "Erken seçime gidelim" diyormuş. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır. 1-2-3 senede erken seçim. Buna alışmışlar. Bunun faturası kime kesiliyor? Hayatlarında afedersiniz iki koyun gütmemiş olanlar kalkıp diyorlar ki erken seçim. Kardeşim, bu olsa bunun ülkeye faturası ne olur? Olsa bu ülke ne kazanır? Bu işi bilenler, ’erken seçim istikrarsızlıktır’ diyorlar ve bunu istemiyorlar.

Bu ülkede koalisyon yok. Bunun kararını kim verecek? Demokraside bu iktidarın vereceği bir karardır. İktidarın da böyle bir derdi yokken size ne oluyor? Bayram değil seyran değil, nereden çıktı bu iş? İki yıl önce erken seçim dediler, tutmadı ara verdiler şimdi yeniden başlıyorlar. Bu parlamento Cumhurbaşkanı seçimi yapamaz, ne demek o? Hani siz yasalara, Anayasa’ya sadıktınız, ne oldu? Hani siz demokrasi bağımlısıydınız, parlamenter sisteme sadıktınız, ne oldu size? Şimdi niye demokrasiye sadakatinizi ayaklar altına alıyorsunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!