Ajan polemiği Alevileri mahkemelik etti

Güncelleme Tarihi:

Ajan polemiği Alevileri mahkemelik etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2006 00:00

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın, Alevi Bektaşi Federasyonu eski Başkanı Atilla Erden’in, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Aleviler’i karıştırmak için kullandığı ajan olduğunu söylemesi, Aleviler arasında huzursuzluk yarattı. Erden, kendisini ajan olarak suçlayan Doğan’a dava açmaya hazırlanırken, Alevi kurum ve kuruluşları da Erden’e sahip çıktı.

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, geçen ay haftalık bir dergiye yaptığı açıklamada, "Atilla Erden, Sünni kökenlidir. Solculuğu da kamuflaj olarak kullanarak Alevilerin içine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ajanı olarak giren bir arkadaştır. Alevilerin içinde ne işi var bunun" demişti.

Doğan’ın açıklamalarının ardından başta Pir Sultan Abdal Derneği olmak üzere çok sayıda Alevi derneği, Erden’e destek için ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, Alevi örgüt yöneticilerinin, bugüne kadar birçok konuda birbirlerini eleştirdiğine dikkat çekildi. Doğan’ın hukukçu olduğuna işaret edilen bildiride şu görüşlere yer verildi:

"Kabesi insan, kıblesi insan gönlü olan, 72 millete aynı nazarla bakan, sorma be birader mezhebimizi, biz mezhep bilmeyiz yolumuz vardır diyen bir öğretinin sahipleri kin ve nefret dolu bir dil kullanmazlar. İzzettin Doğan diline sahip olamayıp Alevi Öğretisine de ihanet etmiştir."

Erden ise iddialar için, "Gülüp geçiyorum" derken, Doğan’a dava açmaya hazırlandığını söyledi. Erden, ABF’nin kurucularından olduğunu anımsatırken, Alevilerin kendisini de Doğan’ı da iyi tanıdığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!