Operasyonda polise saldırı

Güncelleme Tarihi:

Operasyonda polise saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2006 00:00

Polisin, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlediği operasyonu protesto eden göstericiler Okmeydanı, Gazi ve Ümraniye’de polisle çatıştı. Molotof kokteyli atan ve araçları ateşe veren göstericilerden 6 kişi gözaltına alındı. Polis, Şişli’de basın açıklaması yapmak isteyen 30 kişiyi daha gözaltına aldı.

TERÖRLE Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 6 aydan bu yana yürüttükleri takibi, dün operasyonla noktaladı. İstanbul genelinde belirlenen adreslere, Özel Harekat Timleri’nin de katılımıyla eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Dün saat 13.00’te aynı anda Okmeydanı, Ümraniye, Maltepe, Küçükçekmece, Bağcılar, Sarıyer ve Gazi Mahallesi’nde polis harekete geçti. Temel Haklar Federasyonu, Ozan Yayıncılık, Gazi Temel ve Özgürlükler Derneği, Nurtepe Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, Yürüyüş Dergisi’nin de aralarında bulunduğu birçok yere yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyonların duyulmasının ardından da Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Ümraniye’de terör örgütü yanlılarınca, karşı gösteriler düzenlendi. Bu bölgelerde toplanan yaklaşık 170 kişi, maske takarak çevreye molotof kokteyli attı ve polisle çatıştı. Polis, Okmeydanı’nda iki otomobili yakan göstericilerden 4’ünü gözaltına aldı. Gazi Mahallesi’nde de pazar tahtaları ve otomobil lastiklerinden yola barikat kuran göstericiler, daha sonra molotof kokteylleriyle bunları ateşe verdi, caddede bulunan 3 MOBESE kamerasını parçaladı. Gruba polis panzerler ve biber gazıyla müdahale etti. Ümraniye’de de yine molotof kokteylleriyle panzerlere saldıran 2 kişi gözaltına alındı. Polis, operasyonlara karşı Şişli’de basın açıklaması yapmak isteyen 19’u kadın 30 kişiyi daha gözaltına aldı.

DHKP-C Aşçı’nın ölümünü bekliyor

TERÖR ve istihbarat uzmanları, DHKP-C’nin göç alan bölgelerde, örgüte eleman ve para kazandırmak amacıyla uyuşturucu ve fuhuş işi yaptığını öne sürdü. Yetkililer, "Örgüt bu yıl yeni eylemler amaçlıyor. Ancak kurtarılmış bölgelerin oluşturulmasına devlet olarak izin vermeyeceğiz" dedi. DHKP-C’nin ölüm orucundaki Avukat Behiç Aşçı’nın ölümünü beklediği, ölümün gerçekleşmesiyle birlikte büyük eylemler hedeflediği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!