Ege Üniversitesi'nde öğrenci kavgası: 5 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesinde öğrenci kavgası: 5 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2006 15:12

Ege Üniversitesinin (EÜ) Bornova Yerleşkesi'nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubunun taşlı ve sopalı kavgasında 5 öğrenci yaralandı.

Haberin Devamı

Gıda Mühendisliği binası önünde toplanan karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Taş ve sopalarla birbirine giren iki grubun kavgası sırasında bazı öğrenciler yaralandı. Üniversite yönetiminin talebi üzerine yerleşkeye giren Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, kavgaya müdahale etti. Polisin müdahalesiyle kavga bastırıldı ve öğrenciler dağıldı.

Kavga sırasında yaralanan Volkan Avcı, Uğur Erkin, Osman Güzel, Volkan Arslan ve Hüseyin Ünal, yerleşke içindeki Mediko Sosyal Merkezinde yapılan ilk tedavilerinin ardından EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Taş, sopa ve darp sonucu yaralandığı öğrenilen öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

AA muhabirinin görüştüğü EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Baysal, kampüsteki öğrenci yurdunda karşıt görüşlü öğrenciler arasında iki gündür gerginlik bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bazı öğrenci olmayan kişilerin de gerginliğe neden olduğunu öğrendiklerini belirten Prof. Dr. Baysal, “Bugün iki öğrenci grubu arasında cereyan eden bir olayda bazı öğrenciler yaralanarak hastaneye kaldırıldı” dedi.
Kavganın bastırılması sonucu polis ekipleri yerleşke dışına çıkarak beklemeye başladı. Bir grup öğrencinin de Edebiyat Fakültesi önünde oturarak beklediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!