Hizbullah, STK olmaya çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah, STK olmaya çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2006 00:00

Yüksek Askeri Şûra’da, Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Gönül’e irticai faaliyetler konusunda bilgi verildi. Askerler Hizbullah’a dikkat çekerek "Terörden uzak durup kendisini geniş kitlelere bir sivil toplum örgütü (STK) gibi takdim etmeye çalışıyor" uyarısını yaptı.

İKİSİ irticai nedenlerle, toplam 37 askeri personelin ilişiğinin kesildiği önceki günkü Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı, sürpriz bir şekilde özellikle Güneydoğu’da örgütlü Hizbullah’a ilişkin bir brifinge de sahne oldu. Askerler, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Türkiye’deki "Hizbullah" konusunda, "Dikkat, Hizbullah STK (sivil toplum kuruluşu) olmaya çalışıyor" mesajı verdi.

İÇ TEHDİT KAPSAMINDA

Hizbullah brifingi, YAŞ toplantısının başında Erdoğan ve YAŞ’ın diğer sivil üyesi Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e askerin iç tehdit değerlendirmeleri kapsamında aktarıldı. Sinevizyon gösterileriyle de desteklenen brifingde, irticai faaliyetler ile PKK tehdidine ilişkin de çarpıcı bilgiler verildi. 6 yıl önce lider kadrosuna yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sırasında ortaya çıkarılan "mezar evler" ile Türkiye’de gündemi sarsan Hizbullah konusunda, "Hizbullah bir süredir terörden uzak durup kendisini geniş kitlelere bir sivil toplum örgütü gibi takdim etmeye çalışıyor" denildi.

BAŞBAKAN NOT ALDI

Erdoğan’ın da zaman zaman önündeki küçük bir bloknota kısa kısa notlar alarak izlediği brifingde, ancak bunun yanıltıcı olmaması gerektiğine dikkat çekilerek, örgütün sadece yöntem değiştirdiği vurgulandı. Brifingde diğer terör örgütleri gibi Hizbullah konusunda da gerekli dikkatin gösterilmesi gerektiği belirtildi. İrticai faaliyetlere ilişkin ayrıntılı bilgilerin aktarıldığı brifingde, fotoğraflar eşliğinde öldürme ve linç olaylarıyla gündeme gelen İskenderpaşa Camii’ndeki olayla ilgili gelişmelere de yer verildiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!