TSK’dan rekor sayıda ihraç

Güncelleme Tarihi:

TSK’dan rekor sayıda ihraç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 00:00

Dün toplanan Yüksek Askeri Şûra’da, son yıllardaki en yüksek ihraç kararı çıktı. Eskişehir Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı’nda esrar içtikleri tespit edilen sekiz astsubayla birlikte toplam 37 askerin TSK’dan ihracına karar verildi.

YÜKSEK Askeri Şûra’nın (YAŞ), olağan kış toplantısından son yıllardaki en yüksek ihraç kararı çıktı. İkisi irticai davranışlarından olmak üzere toplam 37 askerin TSK’dan ihracına karar verildi. Eskişehir Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı’nda esrar içtikleri tespit edilen sekiz astsubay da Silahlı Kuvvetler’den uzaklaştırıldı.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın "Genelkurmay Başkanı" sıfatıyla katıldığı ilk Şura’nın akşam yemeğine Başbakan Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ile bugün yapacağı görüşmelerin hazırlıkları nedeniyle katılamadı. Erdoğan, yemeğe katılamayacağını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e de iletti. Sezer, Köşk’teki yemeğe Erdoğan’ı eşsiz davet etmişti. Askerler yemeğe tam kadro katıldı.

REKOR İHRAÇ

Şura sonrasında Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada, toplantıda iç tehdit değerlendirmesinde önümüzdeki dönemde bölücü terör ve irtica ile mücadelenin devletin tüm olanakları ile birlikte etkin olarak yürütülmesi gerektiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: "Bu süreçte, TSK’nın kararlı mücadelesini taviz vermeden sürdüreceği vurgulanmıştır. TSK’nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan 35 personel ile irticai tutum ve davranışları nedeniyle 2 personel olmak üzere toplam 37 personelin TSK’dan ihracına karar verilmiştir." İhraç edilenlerden sekizinin Eskişehir Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı’nda esrar içtikleri tespit edilen ve haklarında işlem yapılan sekiz astsubay olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN İSTEDİ

İhraçların sadece 2’sinin irtica nedeniyle olduğunun şûra açıklamasında yer almasını Başbakan Erdoğan’ın özellikle istediği kulislere yansıdı. Yargı yolu kapalı olduğu gerekçesiyle Başbakan Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün, daha önceki toplantılarda olduğu gibi ihraç kararlarına şerh koydukları ifade ediliyor.

Ata’nın yolunda

YÜKSEK Askeri Şûra (YAŞ) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti. Üzerinde "YAŞ üyeleri" yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Aslanlı Yol’dan Atatürk’ün kabrine yürüyen Şûra üyeleri, Erdoğan’ın, Atatürk’ün kabrine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulundu. Erdoğan daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Şûra sohbeti

ORGENERAL Yaşar Büyükanıt, dün başlayan Yüksek Askeri Şûra toplantısına, ilk defa Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldı. Toplantı sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan ile yan yana oturan Büyükanıt’ın Erdoğan ile diyaloğunun çok sıcak olduğu görüldü. Şûra’ya, 30 Ağustos 2006 tarihinde orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Atila Işık ilk kez yer katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!