5530 öğrenci, Türkan Hanım'ın bursuyla okuyor

Güncelleme Tarihi:

5530 öğrenci, Türkan Hanımın bursuyla okuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 02:20

Tüm mirasını Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağışlayarak bugüne kadar 5530 öğrenciye burs verilmesini sağlayan hayırsever Türkan Sedefoğlu'nun ölüm yıldönümünde, vasiyetiyle yapılan ilköğretim okulunun öğrencileri, onun için yazdıkları şiirleri okuyarak şükran duygularını dile getirdiler.

TEV’in en büyük bağışçısı olan Türkan Sedefoğlu, ölümünün 11'inci yılında Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında anıldı. Anma törenine, vasiyeti üzerine Çengelgöy'de inşa edilerek bu yıl öğretime başlayan 1360 öğrenci kapasiteli TEV- Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, Sedefoğlu'nun yakınları ve TEV yöneticileri katıldı.

Törende ayrıca TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilál, aile dostları olan Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Sema Aybars ve Atsız Karaduman, kuzenleri Sevgi Tanyolu, Ali Nevzat Bayraktar, Yener Ünlüer, yeğeni Erkin Saatçi, sekreteri Şehma Polat ve okul müdürü Kevser Bayraktar da yer aldı.

Okunan duanın ardından bir konuşma yapan TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilál ‘‘Sedefoğlu, Türkiye'nin eğitimine çok büyük katkıda bulundu. Biz vasiyetinde yer alan her şeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah onun istediği her şeyi yapacağız. Bir sağlık yurdu yapılmasını da vasiyet etmişti’’ dedi.

Kuzeni Ali Nevzat Bayraktar ‘‘Bu sene çok farklı bir anma töreni yaşıyoruz. Burada Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu'nun öğrencileri var. Çok şükür ki bugünü gördük. Hizmetler bununla da bitmeyecek. Ruhu şad olsun’’ diye konuştu. Sedefoğlu'nun çocuğu olmadığı için hep bunun eksikliğini hissettiğini belirten Bayraktar, Türkan Sedefoğlu adına TEV'de bir fon bulunduğunu, bu fon ile, tıpkı kendisi hayattaymış gibi tüm mal varlığının korunarak işletildiğini, gelirinin çocukların okuması için kullandığını söyledi.

Miras her sene eğitime akıyor

Yaşamını 23 Ocak 1991 yılında trafik kazasında yitiren radyo reklamcısı Türkan Sedefoğlu'nun menkul ve gayrimenkullerinden elde edilen yılda 480 milyar liralık gelirle bugüne kadar toplam 5530 üniversite, lise, ilköğretim öğrencisine burs verildi.

Bebek'te iki daire, Osmanbey'de bir işhanı, Tünel'de iki daire, Karagümrük'te altı daire, iki dükkan, Kadıköy'de bir daire, yedi büro, Pendik'te 17 arsa, İçerenköy'de 12 bin 607 metrekarelik bir arsanın 1/2 hissesi, Ankara'da bir apartman ve çeşitli hisse senetlerini Türk Eğitim Vakfı'na, ‘‘Türkiye'nin eğitim seviyesinin daha yükselmesi ve maddi durumu nedeniyle öğrenimlerini sürdürme güçlüğü çekenlerin eğitimlerini sürdürmesi’’ için bağışlayan Sedefoğlu adına bu yıl 491 üniversite öğrencisine burs veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!