Van'da 300 otobüs protesto için satışta

Güncelleme Tarihi:

Vanda 300 otobüs protesto için satışta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 14:18

Van'da karayoluyla şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan turizm ve seyahat acenteleri, zarar ettikleri gerekçesiyle protesto amaçlı olarak yaklaşık 300 otobüsü satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Van'dan diğer kentlere otobüsle yolcu taşımacılığı yapan Van Gölü, Best Van, Van Seyahat, Özvan Yolu, Van Yolu ve Erciş İtimat isimli 6 turizm ve seyahat acentesinin yetkilileri, havayolu taşımacılığının ucuz olmasından dolayı yolcu taşımacılığında büyük sıkıntı yaşadıkları için acenteleri bünyesindeki yaklaşık 300 otobüsü satışa çıkarma kararı aldı.

2 gündür yolcu taşımacılığının yapılmadığı Van'da, Otogar Müdürlüğü önüne park edilen araçlara “Satılıktır” yazısı yapıştıran araç sahipleri, sorunlarına çözüm bulunmaması durumunda yüzlerce insanın işsiz kalacağını belirttiler. Araç sahipleri, hava yolu şirketleriyle seyahatin ucuz olmasından dolayı yolcuların otobüs yerine uçağı tercih ettiğini, bu nedenle de otobüslere rağbetin azaldığını kaydettiler.

Haberin Devamı

Kazandıkları paranın yakıt ücretini dahi karşılamadığını vurgulayan araç sahipleri, protestolarının, devlet yetkililerinin sorunlarına çözüm bulmadığı sürece devam edeceğini ve bu süre içinde kontak kapatacaklarını dile getirdiler.

YOLCULAR ŞİKAYETÇİ

Van'dan 2 gündür diğer kentlere gitmeyi bekleyen yolcular ise otobüs seferlerinin iptal edilmesiyle zor durumda kaldıklarını ifade ederek, konunun bir an önce çözüme kavuşmasını istediklerini söylediler.

Bazı yolcular da bilet ücretlerini acentelerden geri alamamaktan şikayet ederek, firmalara ödedikleri paraları geri alamadıkları için seferlerin başlamasını bekleyeceklerini anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!