Savcıdan askere salvolar

Güncelleme Tarihi:

Savcıdan askere salvolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2006 00:00

İzmir’in Bayındır Cumhuriyet Savcılığı’ndan Kars’a tayin edilen Gültekin Avcı, "Türkiye adeta bir genelkurmay cumhuriyeti gibi" dedi.

Adalet Bakanlığı’nın ’Karanlık İlişkiler’ adlı kitabı nedeniyle savunmasını aldığı Avcı, Erzurum’da, kitaplarını imzalarken yaptığı açıklamada şunları söyledi: "1960’dan başlayan müdahale ve ihtilál süreçlerine bakıyorsunuz. Askeri bürokrasi kimin lehine hareket ettiyse, milletin teveccühü aksi yönde tecelli etmiştir. Millet, askeri bürokrasinin yönetime karışmasını istemiyor. Genelkurmay Başkanı’na soruluyor, ’Mehmet Ağar iktidarda olsa biz yine konuşmaya devam ederiz’ diyor. Bence seçim yapmaya gerek yok. Türkiye’yi zaten yöneten güçler belli. Türkiye’de askeri bürokrasi her zaman hakim olmuştur.

Biz askeri cumhuriyetten memnunuz, bizim generallerimiz herşeyi iyi bilir, bunlar Olimpos Dağı’ndaki tanrılardır, bunların hikmetinden sual olunmaz, bir general yanlış yapsa da memleket için düşündüğü birşey vardır, dediğimiz sürece hiç bir zaman erdemli bir demokratik yönetimine ulaşamayacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!