55 mahalleliyi 10 milyon lira dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

55 mahalleliyi 10 milyon lira dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 07:20

ADAPAZARI’nda kendisini borsa uzmanı olarak tanıtarak 55 kişiyi "borsada paranızı katlayacağım" diye kandırarak yaklaşık 10 milyon liralık vurgun yaptığı öne sürülen Adil D.’nin yargılanmasına başlandı. Avukat Levent Serbes, Adil D.’nin bütün mahalleyi dolandırdığını belirterek, "55 kişinin 10 milyon lira civarında dolandırıldığı bir dava söz konusu. Çok zengin olduğu iması vererek dolandırmış" dedi.

Haberin Devamı

Adapazarı’nın Çamyolu Mahallesi’nde oturan 55 kişi, iddiaya göre 1,5 yıl önce kendisini borsa uzmanı olarak tanıtan Adil D.’ye borsada işlem yapması amacıyla 10 bin lira ile 400 bin lira arasında değişen paralar verdi. Adil D.mahalleden tanıdığı veya yakınları vasıtasıyla iletişim kurduğu kişilerin güvenini kazandı, ardından da verilen paraların yüksek miktarlarda kar elde edeceğini vaat etti. İlk kez para aldığı kişilere zamanı geldiğinde kar payı olarak bir miktar ön ödeme yapan Adil D., kısa süre içinde onlarca kişiyle ilişkiler kurdu. Adil D. paralarını aldığı kişilere ödeme yapamayınca karşılığında imzalı senet verdi.

Bazı kişiler daha çok kazanmak için tarlalarını satıp, altınlarını bozdurup sisteme girdi. Bir süre sonra paralarını alamayan mağdurlar, dolandırıldıklarını anladı. Dolandırıcılığın kulaktan kulağa yayılmasının ardından 55 mağdur Adil D.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Adil D. adli kontrolle serbest kaldı.

Haberin Devamı

Adil D. hakkında Sakarya 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Adil D. katılmazken, mağdurlar ve yakınları katıldı. Duruşmada ifade veren mahalleli, "Bizi resmen kandırdı. Önce damat olarak mahallemize girdi. Ardından bizimle ilişki kurup paralarımızı aldı" dedi. Yaklaşık 5 saat süren duruşma ileri tarihe ertelenirken, adliye çıkışı dolandırılan mahallelinen öfkesi vardı.

255 bin lira para kaptırdığını söyleyen Rahime Sadik, "Tansiyonum çıkıyor. O adamı görsem parçalarım. Beni ’Şu kadar kar payı vereceğim, bu kadar vereceğim’ diyerek dolandırdı. 255 bin lira dolandırıldım. Gelsin delikanlı gibi karşıma çıksın, kaçmasın. Günah, Allah korkusu yok onda. Nasıl çocuklarına yedirecek bu parayı" diye tepki gösterdi.

14 bin lirasının dolandırıldığını söyleyen Hakan Adıgüzel, "Planlanmış bir şekilde dolandırıldım. Mahallemize damat olarak geldi. ’Şu kadar kazandırırız, bu kadar kazandırırız’ dedi. Ben 14 bin lira verdim" dedi.

TUTUKLANMASI TALEP ETTİLER

Davada dolandırılan mahallelinin avukatlığını yapan Levent Serbes, "55 kişinin 10 milyon lira civarında doalndırıldığı bir dava söz konusu. Sanık şahıs ’Borsada çok para kazanacağım’ sözleriyle insanları kandırmış. Çamyolu Mahallesi olduğu gibi dolandırılmış. Çok zengin olduğu iması vererek dolandırmış. Biz mahkemede tutuklama talep ettik" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!