Con Ahmet'e ortak çıktı

Güncelleme Tarihi:

Con Ahmete ortak çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 19:16

Erke firmasının, bedava elektrik üreten bir makine yapmayı başardıklarını duyurmasının ardından Denizlili genç mucit, bu buluşun kendisine ait olduğunu öne sürdü. Fırıncılık yapan Fahri Akan, "icadı" için geçen Ağustos'ta patent başvurusunda bulunduğunu, 11 Eylül'de de buluşunu yerel basına gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Denizlili genç fırıncı Fahri Akan, dizel, benzin ya da doğalgaz gibi herhangi bir yakıta ihtiyaç duymadan, kesintisiz ve bağımsız enerji üretebilen makine icat ettiğini öne sürdü. 25 yaşındaki fırıncı Fahri Akan, ‘Erke Dönergeç’ adlı bedava elektrik üreten bir makine bulduğunu duyuran Erke firmasıyla hiçbir bağının olmadığını söyledi. Erke'nin projesini bugün basından öğrendiğini, oysa kendisinin Ağustos ayında patent başvurusu yaptığını belirten Akan, 11 Eylül 2006 tarihinde de icat ettiği cihazı yerel basın kanalıyla duyurduğunu söyledi.

"ERKE'NİN HABERİNİ OKUYUNCA ŞAŞIRDIM"

Erke firmasının görkemli bir basın toplantısıyla ‘Erke Dönergeç’ isimli cihazı hakkında kamuoyuna bilgi verdiğini, ancak üretilen cihazla ilgili detaylı bilgi vermediğini söyleyen Denizlili mucit Akan, “Erke firmasının haberini okuyunca şaşırdım. Çünkü, benim 11 Eylül'de yerel basında yaptığım açıklamanın aynısını yaptılar. Dışarıdan  herhangi bir enerji kullanımı olmaksızın bağımsız ve kesintisiz elektrik üreten cihazı bu yıl içerisinde geliştirdim. Bunu Denizli kamuoyu ile 11 Eylül'de paylaştım. Erke ise benim söylemlerimi tekrarladı ama ortada ürün yok. Bu konuda kendileriyle her platformda tartışmaya hazırım. Ben cihazımı piyasaya sürmeyeceğim. Benim amacım sadece ürettiğim cihazın patentini alabilmek. Test amacıyla ürettiğim cihaz saatte 50 kw elektrik enerjisi üretiyor” dedi.

Haberin Devamı

"UÇAKLARDA BİLE KULLANILABİLİR"

Denizli'de bir ekmek fırınının  sahiplerinden olan lise mezunu Fahri Akan, elektrik ve motor ile hobi olarak uğraştığını, uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirdiğini belirterek, enerji tasarrufu yapan başka bir cihaz geliştirdiğini, bu cihazın ise yerel DRT Televizyonu'nda tasarruf amacıyla kullanıldığını söyledi. Enerji tasarrufu yapan cihazının düşük güç alıp yüksek güçte enerji ürettiğini belirten Fahri Akan, dışarıdan herhangi bir enerji kullanımı olmadan enerji üreten cihazını basın mensuplarına gösterdi, ancak cihazın motor ve donanımını gizledi. Cihazının iç bölümünün ve motor sisteminin görüntülenmesini istemeyen Akan, bir evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak sistemden, bir sanayi tesisinin, hatta bir kentin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek sistemlere kadar her ihtiyaca yönelik üretim yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Akan, “İcat ettiğim cihaz, deniz taşıtları, uçaklar, savunma sanayi ve hayatın her alanında kolaylıkla kullanılabilir. Bedava, kesintisiz ve sürekli elektrik anlamına gelen ve bana ait olan sistem başta insanlığa büyük  bir hizmettir” diye konuştu. Denizlili mucit cihazının çalışma sistematiği hakkında açıklama yapamayacağını, sistemin çalışma tekniğini açıklaması halinde taklit edilebileceğini açıkladı.

BİR DİĞER İCADI KULLANILIYOR

DRT Teknik Servis Sorumlusu Talat Sönmez ise Akan'ın ürettiği tasarruf amaçlı cihazı televizyonda kullandıklarını ve test ettiklerini söyleyerek, “Fahri Akan'ın tasarruf amacıyla ürettiği sistemi kullandık. Elektrik tasarrufu sağladık. Bağımsız bir şekilde enerji ürettiğini söylediği cihazını ise henüz kullandırtmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!