AKP: Sözler dehşet verici

Güncelleme Tarihi:

AKP: Sözler dehşet verici
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2006 00:00

İzmir’de AKP İzmir İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği, ’Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinin toplumsal etkileri’ konulu panele katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla’nın, "Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder. İleride bizlere neden her yerde bu adamın (Atatürk’ün) heykelleri, fotoğrafları var diye soracaklar" sözleri büyük tepki çekti. Kamu Yönetimi Bölümü’nde siyaset felsefesi üzerine çalışan Prof. Dr. Yayla’nın sözlerine AKP de sahip çıkmadı.

AKP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Zafer Kürkçü, Yayla’yı konferansa görüşlerini bilmeden davet ettiklerini söyleyerek, "AKP olarak panelistlerin söyledikleri sözlerin sorumluluğunu almayız. Onu bir söz üstadı olarak davet ettik. Ancak sözlerine dikkat etmeliydi" dedi. AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık da, Yayla’nın sözlerini dehşetle izlediğini ve panelin sonunu beklemeden salonu terk ettiğini belirtti.

İRTİCA İZMİR’DE

Konu üzerine açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur ise şöyle konuştu: "Kubilay’ın şehit edildiği yerde bu görüşün hortlaması planlı bir düşüncedir. İrtica kendini İzmir’de göstermiştir. Türk ulusunun önderi Atatürk’e ’Bu adam’ diyecek kadar saldırgan bir tavır içerisine girmek, ülkemizin karanlığa sürüklendiğinin bir göstergesidir. Türkiye hiçbir zaman karanlığa mahkum edilmeyecektir. Yüce Atatürk’ün dediği gibi devletimize ve ulusumuza musallat olanlar ve ayağımızdan çekenler, geldikleri gibi gideceklerdir.

Pişman değilim

"KEMALİZM ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder" ve "Neden her yerde bu adamın (Atatürk) fotoğrafları var?’ diye soracaklar" sözleriyle büyük tepki toplayan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, sözlerinin arkasında olduğunu açıkladı. Yayla, "Türkiye’yi 1950 öncesi ve sonrası olarak iki devrede inceleyince, ilk devre daha geridedir" diyerek şunları söyledi: "Ben akademik bir analiz yaptım. Söylediğim her şey ifade özgürlüğüne girer. İşim gücüm okumak, konuşmak ve yazmaktır. Bu tür tahlilleri yaptığım için değil, yapmadığım için ayıplanmam gerekir. Yapmazsam ilme, akla saygısızlık yapmış olurum. İdeolojik bir yaklaşımı değerlendirdim. Kimsenin ismini vermedim. Bu görüşlerin yanlış olduğuna ikna edilirsem, gerekirse değiştiririm. Benim görüşlerimi çürütsünler."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!