Liyakat nişanını Chirac’a iade etti

Güncelleme Tarihi:

Liyakat nişanını Chirac’a iade etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2006 00:00

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, 10 gün önce kendisine verilen Fransa’nın en yüksek liyakat nişanı Legion d’Honneur’ü, Ermeni Yasa Tasarısı’nı protesto için Fransa Cumhurbaşkanı’na teslim almadan iade etti.

Haberin Devamı

Legion d’Honneur’ün de en üst derecelerinden biri olan "Commandeur" verilen Fırtına, tıpkı geçen ay "Commandeur"ünü Fransa Cumhurbaşkanı’na gönderen YÖK Başkanı Erdoğan Teziç gibi, "Şerefle taşıdığım askeri üniformama ihanet edip bu madalyayı göğsümde taşıyamam" dedi. Fırtına mektubunda şunları yazdı:

HUKUKİ SOYKIRIM

Fransız Ulusal Meclisi, kendisini tarihin ve tarihçilerin, hukukun ve yargıçların/yargının yerine koyarak Ermeni soykırım iddialarını yadsıma eylemini pozitif bir normla suç olarak benimsemiştir. Bu yasa, kanımca hukukun değil, hukuksal soykırımın belgesidir. Fransız Ulusal Meclisi tartışmalı bir konuda son sözü söylemiş, demokrasinin koruma bekçisi olan düşünceyi açıklama özgürlüğünü de ihlal etmiş, benim ulusumun vicdanını yaralamış, halkımı ön yargıyla mahkum etmiştir.Yüce Türk milletine, geçmişime, yıllarca şerefle taşıdığım askeri üniformama ihanet edemem. Bu nedenle Sayın cumhurbaşkanı, lütfettiğiniz madalyayı göğsümde taşımam olanaksızdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!