Eminim eve gönderen savcı da üzgündür

Güncelleme Tarihi:

Eminim eve gönderen savcı da üzgündür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2006 00:00

Van'ın Başkale İlçesi’nde tecavüz kurbanı olduğu halde teslim edildiği ailesi tarafından öldürülen Naile Erdaş ile ilgili soruşturma başlatılıyor. Erdaş’ın ailesine teslim edilmesinde ihmali olanlar hesap verecek.

Olayın hemen ardından vali ve savcıdan bilgi aldığını belirten Devlet Bakanı Nimet Çubukçu şunları söyledi:

İŞ İŞTEN GEÇTİ

Olaydaki doktor çok doğru bir tavır sergilemiş. Çünkü, küçük yaşta gebelikte zaten suç unsuru var demektir. Zanlının bulunması gerekiyor. Ayrıca bizim haberdar edilmemiz gerekirdi. Sosyal hizmet uzmanlarının, emniyet ve savcılık aşamasında kızın yanında olması gerekirdi. Eminim evine gönderen savcı da çok üzgündür. Ailenin makul davranışına aldanmış. Ama orası öyle bir bölge ki; töre cinayetleri konusunda çok hassas olmak gerekiyor. Batı illerinde olsa, böyle davranan bir aileye inanabilirsiniz. Ama bu bölgede, töre ve namus algılaması gözönünde bulundurularak, Naile’nin derhal bizim kurumlarımıza yönlendirilmesi gerekirdi. Bu soruşturma konusu olacak ama iş işten geçti. İğne deliği kadar bir ihtimal varsa bile gözardı edilmemeli.

BİLE BİLE TESLİM

Van Kadın Derneği Başkanı Zozan Özgökçe de görevlilerin ihmali bulunduğu görüşünde. Özgökçe şöyle konuştu: "Beni öldürürler" diyen Naile, ’Cezası çok büyük. En az 36 yıl yerler. Buna cesaret edemezler’ denilerek aileye teslim edilmiş. Bir gün sonra kadın infaz edilmiş. Bu çok korkunç bir olay ve kesinlikle ihmal var."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!